Ugrás a fő tartalomra

7400 Kaposvár, Fő utca 65.


+36 (70) 400 2554

Széchenyi 2020

Hírek


2023. okt. 30.
GyG

    Újra családbarát munkahely a Kaposvári Szakképzési Centrum!

    Pénteken Budapesten, a Várkert Bazárban rendezték meg a 2023. évi Családokért díj, valamint a 2023. évi Családbarát munkahely díj átadó ünnepségét. A 13. alkalommal átadott Családbarát munkahely díjjal a munkáltatók már létező és tervezett családbarát fejlesztéseit, intézkedéseit ismerik el, amelyeknek köszönhetően könnyebb összehangolni a munkát a magánélettel.

    Újra családbarát munkahely a Kaposvári Szakképzési Centrum!

    Hornung Ágnes a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a Családokért díj, valamint a Családbarát munkahely díj átadóján kiemelte: a kormány olyan intézkedéseket, támogatásokat vezetett be, amelyek az élet minden területén, minden nehézség esetén képesek segítséget nyújtani.

    A családbarát politika három pillérre épül: az otthonteremtés támogatására, ugyanis a saját otthon biztonságérzetet ad. A támogatásokkal és adókedvezményekkel az anyagi biztonság megteremtésére, hogy a családoknak ne kelljen nélkülözniük semmilyen körülmények között. A harmadik pillér pedig a választás szabadságának megadása, hogy a gyereket vállalóknak ne kelljen lemondaniuk a munkavállalásról, a karrierépítésről részletezte az államtitkár.

    A "Családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatása" elnevezésű pályázatot immáron 13. alkalommal hirdették meg. A cím odaítélésével a Családokért Felelős Államtitkárság több mint egy évtizede elismerését fejezi ki azon kis-, közép- és nagyvállalatok, költségvetési szervek valamint egyházi szervezetek tevékenysége iránt, amelyek családbarát módon működnek, törekszenek a munka és a családi élet összehangolását elősegítő intézkedések, gyakorlatok bevezetésére és fenntartására. A Családbarát Munkahely pályázatnak köszönhetően egyre több vállalatnak és intézménynek nyílik lehetősége családbarát kezdeményezések, programok bevezetésére, szolgáltatások kialakítására.

    A Kulturális és Innovációs Minisztérium Családbarát munkahely idei pályázatra 360 pályamunka érkezett, ez a szám a tavalyi és tavalyelőtti kétszerese. A 71 díjazott közül 50 pályázó anyagi támogatásban is részesül, összesen mintegy 100 millió forint értékben, a további 21 pályázó pedig a 2023. év Családbarát munkahelye cím használatára válik jogosulttá egyéves időtartamra.

    Családbarát munkahely díjat vehettek át könyvtárak, önkormányzatok, polgármesteri hivatalok rendőrkapitányságok, vállalatok, művelődési központok, múzeumok, szakképzési centrumok és tankerületi központok. A díjazottak között van például az Alkotmányvédelmi Hivatal, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, a Fővárosi Vízművek Zrt., a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ Zrt., a Magyar Nemzeti Bank., a Nemzeti Választási Iroda és az Országos Mentőszolgálat, valamint a Kaposvári Szakképzési Centrum is. 

    A budapesti díjátadón az elismerést Hornung Ágnestől, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkárától vette át Weimann Gáborné, a Kaposvári Szakképzési Centrum főigazgatója. A méltatásban elhangzott, hogy a szervezet folyamatosan törekszik a családbarát elvek alkalmazására, amely támogatásra méltó. A Családbarát munkahely címhez a Centrum 2 millió forintot is nyert, hogy a már elkezdett törekvéseit folytathassa.

    A Kaposvári Szakképzési Centrum másodszor nyerte el a Családbarát munkahely kitüntető címet, amely bizonyítja, hogy mind a tíz iskolájának és a központi szervezetének dolgozóit illetően is figyelembe tudja venni a család és a munka egyensúlyának megteremtését. Családbarát helyiség kialakításával, rendezvényekkel, valamint a hozzájuk szükséges eszközök és anyagok biztosításával segíti a csapatépítő és családbarát programok megvalósítását.

    Az idei díjazottakkal együtt az országban már 607 munkahely érdemelte ki a családbarát címet, a jó gyakorlatok között szerepel munkahelyi gyermekfelügyelet biztosítása, játszószoba kialakítása, szünidei táborok szervezése, valamint anyagi hozzájárulás a családi nyaraláshoz.

    A cikk forrása: Kulturális és Innovációs Minisztérium

    A borítókép forrása: Balogh Zoltán (MTI fotó)

    A gallériában lévő kép forrása: Kulturális és Innovációs Minisztérium, Kaposvári Szakképzési Centrum

    GALÉRIA

    Családbarát munkahely

    20231027_121901.jpg
    Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára (k) és a díjazottak a Családokért díjak, valamint a Családbarát munkahely díjak ünnepélyes átadásán a Várkert Bazárban október 27-én (MTI fotó/Balogh Zoltán)
    20231027BGA_6296.jpg

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Tízből hat diák a szakképzésben tanul tovább

    Tízből hat diák a szakképzésben tanul tovább

    A megújult szakképzési rendszer jobban felkészít a munkaerőpiaci igényekre, ösztöndíjakkal támogatja a fiatalokat, és az általános iskolai tanulmányokat befejező diákoknak már nem szakmát kell választaniuk, hanem egy érdeklődésüknek megfelelő irányt, azaz ágazatot. Többek között ennek köszönhető, hogy a 2024-ben tízből hat fiatal a szakképzést választotta.

    2024. máj. 7.
    KSZC
    Megkezdődtek az érettségi vizsgák

    Megkezdődtek az érettségi vizsgák

    A Kaposvári Szakképzési Centrumban május 6-án a magyar nyelv és irodalom írásbelivel megkezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka. A KSZC tíz intézményében 678 tanuló vizsgázik a következő időszakban, többségük: 469-en előrehozott érettségit tesznek. A vizsgákból 122 lesz emelt szintű, egy-egy diák több tantárgyból is vállalkozhat erre.

    2024. máj. 6.
    Varga Katalin
    Megkezdődtek a ballagások

    Megkezdődtek a ballagások

    A Kaposvári Szakképzési Centrum intézményeiben május 3-án megkezdődtek a ballagások, idén 31 osztály, 555 diákja mond búcsút iskolájának. Többségük három éves szakképző iskolai tanulmányait fejezi be, emellett vannak érettségiző osztályok is.

    2024. máj. 3.
    Varga Katalin


    KIMIKK
    Digitális Közösségi AlkotóműhelyFestoKaposvári VizsgaközpontMagyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal: NSZFHSomogyi Kereskedelmi és IparkamaraVIDEOTON Elektro-PLAST Kft
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Kaposvári Szakképzési Centrum

        7400 Kaposvár, Fő utca 65.

      • Telefon: +36 (70) 400 2554

        E-mail: info@kszc.hu

        OM azonosító: 203027

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001287/2015


      2024Kaposvári Szakképzési Centrum