Hírek
KSZC
Nemzetközi ízkavalkád a Széchenyi konyhájában
Az osztrák, a horvát és a magyar konyha jellegzetes ízeit is megkóstolhatták az Alpok-Adria projekt zárórendezvényén a résztvevők.
A meghívottak között voltak a Kaposvári Szakképzési Centrum igazgatói, vezetői, a Széchenyi István Technikum oktatói és tanulói, Kaposvár alpolgármestere és Drago Horvat, a Horvát Köztársaság főkonzulja.
Április 8-án, a Széchenyi Erasmus+ programban részt vevő diákjai egy rendhagyó ebéd keretében mutatták be, hogy milyen fogásokat sajátítottak el az ausztriai és horvátországi szakmai gyakorlat során.
Az intézmény eddig öt alkalommal vett részt az Erasmus+ programban, amelynek keretében mintegy harminc szakács, pincér és cukrász tanuló tölthetett el három hetet Horvátországban, illetve Ausztriában szakmai gyakorlaton. – Tavaly nyáron két háromhetes turnus volt Horvátországban és Ausztriában is, illetve télen, a síszezonban is részt vettek gyakorlaton tanulóink az osztrák Alpokban - mondta Kárász László igazgató.
Az ebéden számos horvát és osztrák fogás helyet kapott: a csevap, az ajvár, a szarvassült, a szalvétagombóc burgundi mártással és a tőkehal rolád ráksalátával. Az erőleves mellé ehető virágokkal díszített, kacsamájjal töltött tésztafánk került.
A személyes kedvencem azonban egy igazi magyar desszert, az Őrség zöld aranya volt, amely 2016-ban elnyerte a Magyarország tortája címet.
KAPCSOLÓDÓ HÍREK

Nem elég a szakma, ott kell lenni emberként is
A Nagyatádi Kórház 1976-os megnyitása óta szorosan együttműködik a helyi középiskolával, a mai Kaposvári SZC Nagyatádi Ady Endre Technikum és Gimnáziummal az ápoló képzés terén, hogy biztosítsa a szakképzett dolgozók utánpótlást.
Varga Katalin

Ágazatválasztó – 15. rész: Építőipar ágazat
Az építőipar hidat képez múlt és jövő között: hagyomány, technológia és biztos jövőkép
IKK

Ágazatválasztó – 13. rész: Rendészet és közszolgálat ágazat
Felelősség, szolgálat, biztonság: mit kínál a rendészet és közszolgálat ágazat?
IKK


