Hírek
KSZC
Nemzetközi ízkavalkád a Széchenyi konyhájában
Az osztrák, a horvát és a magyar konyha jellegzetes ízeit is megkóstolhatták az Alpok-Adria projekt zárórendezvényén a résztvevők.
A meghívottak között voltak a Kaposvári Szakképzési Centrum igazgatói, vezetői, a Széchenyi István Technikum oktatói és tanulói, Kaposvár alpolgármestere és Drago Horvat, a Horvát Köztársaság főkonzulja.
Április 8-án, a Széchenyi Erasmus+ programban részt vevő diákjai egy rendhagyó ebéd keretében mutatták be, hogy milyen fogásokat sajátítottak el az ausztriai és horvátországi szakmai gyakorlat során.
Az intézmény eddig öt alkalommal vett részt az Erasmus+ programban, amelynek keretében mintegy harminc szakács, pincér és cukrász tanuló tölthetett el három hetet Horvátországban, illetve Ausztriában szakmai gyakorlaton. – Tavaly nyáron két háromhetes turnus volt Horvátországban és Ausztriában is, illetve télen, a síszezonban is részt vettek gyakorlaton tanulóink az osztrák Alpokban - mondta Kárász László igazgató.
Az ebéden számos horvát és osztrák fogás helyet kapott: a csevap, az ajvár, a szarvassült, a szalvétagombóc burgundi mártással és a tőkehal rolád ráksalátával. Az erőleves mellé ehető virágokkal díszített, kacsamájjal töltött tésztafánk került.
A személyes kedvencem azonban egy igazi magyar desszert, az Őrség zöld aranya volt, amely 2016-ban elnyerte a Magyarország tortája címet.
KAPCSOLÓDÓ HÍREK
Rénszarvasok érkeztek a gyerekosztályra
A Noszlopy tanulói advent alkalmából saját kezűleg varrt rénszarvasokkal szereztek örömet a Kaposi Mór Oktatókórház gyerekosztályán gyógyuló kis betegeinek.
KSZC

Megszépítették az anyaotthon lakóit
A Lamping fodrász tanulói idén is meglátogatták a a Borostyánvirág Anyaotthont
KSZC

Szakmai kiválóság a rangsorokon túl – megjelent a technikumi rangsor 2026
Megjelent a 2026-os technikumi rangsor, amely országos szinten ad áttekintést a technikumok eredményeiről és teljesítményéről, és egyben támpontot nyújt az intézmények folyamatos szakmai fejlődéséhez.
KSZC


