Ugrás a fő tartalomra

7400 Kaposvár, Fő utca 65.


+36 (70) 400 2554

Széchenyi 2020

Hírek


Jelentős fejlesztések valósultak meg a Kaposvári Szakképzési Centrum intézményeiben

Jelentős fejlesztéseket valósított meg a Kaposvári Szakképzési Centrum saját forrásból az elmúlt időszakban. Ezek közül a legkiemelkedőbbek a Kaposvári SZC Barcsi Szakképző Iskola villamoshálózatának fejlesztése, amelyre közel 230 millió forintot fordított a centrum, a Kaposvári SZC Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikum folyosóinak és a tantermeinek festésére több, mint 72 millió forintot, a Kaposvári SZC Lamping József Technikum és Szakképző Iskola udvarának megszépítésére pedig 13,4 millió forintot gazdálkodott ki a Kaposvári Szakképzési Centrum.

2024. febr. 27.
Varga Katalin

  NÉPSZERŰ

  Fegyelmezett, felkészült fiatalokra van szükség

  A Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégiumban nagy hagyománya van a rendész képzésnek. 1996-ben indult el az első közbiztonsági osztály, amelyet később modernizáltak. A jelenlegi 9. évfolyamos rendész technikus tanulók október 27-én tettek fogadalmat.

  2023. okt. 27.
  Varga Katalin

  A tehetség önmagában nem elég

  A Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács Egyesület Sport tagozatának februári rendezvényén Erdei Zsolt korábbi ökölvívó volt Kiss Ernő vendége. A színhelyet a KSZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium biztosította Kaposváron, ahol a kollégiumi társalgó zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel.

  2024. febr. 26.
  Kiss Ernő

   Jelentős sikereket értek el a KSZC tanulói

   A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a területi kamarák közreműködésével – és a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával – idén is megszervezi a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt. A megmérettetés lehetőséget teremt a szakképzésben részt vevő tehetséges tanulók számára tanulmányaik során elsajátítottak összemérésére és kiemelkedő eredmények elérésére. A területi előválogatón elért eredmények alapján Somogyból nyolc tanuló jutott tovább az országos válogatóra, közülük hatan a Kaposvári Szakképzési Centrum intézményeibe járnak. Két további tanulónk szerzett esélyt arra, hogy nemzetközi szakmai versenyen képviselje hazánkat.

   2024. febr. 23.
   KSZC

    Izgalmas kirándulásra visszük a gyerekeket a Szakma-várba

    Szerszám-szimfónia, keresztrejtvény és sok-sok híresség. Ezek várják a Szakma-várba ellátogató kisiskolásokat a Kaposvári Szakképzési Centrum pályaorientációs foglalkozásain. A programot a kaposvári és a Kaposvár környéki iskolákba viszik el a Centrum munkatársai, hogy tágítsák látókörüket, bővítsék szókincsüket és felkeltsék érdeklődésüket a különböző szakmák tevékenységei iránt.

    2024. febr. 22.
    Varga Katalin

     Csoportban dolgoztak a matekverseny résztvevői

     Matematika versenyt rendeztek a Kaposvári SZC Rudnay Gyula Szakképző Iskola és Kollégiumban február 9-én. A 2004 óta minden évben megrendezett versenyre 8-9. osztályos és 10-11. osztályos 3 fős csapatok jelentkezését várták. Rajtuk kívül egy 7. osztályos csoport is vállalkozott a megmérettetésre, akik nagyon szép eredményt értek el.

     2024. febr. 20.
     KSZC

      A kaposvári festő tanuló is továbbjutott

      A Kaposvári SZC Lamping József Technikum és Szakképző Iskola diákja is továbbjutott a Szakma Sztár Fesztiválra. Biró Máté a február 16-án és 17-én megrendezett EuroSkills Herning 2025 szakmai Európa-bajnokság kaposvári válogató versenyén bizonyított festő, díszítőfestő kategóriában. A középiskolás fiatalok versenyének kaposvári válogatóján 9 intézmény 13 tanulója és a tavalyi győztes versengett egymással.

      2024. febr. 19.
      KSZC

       A Lamping asztalosai mutatkoztak be a piacon

       A Kaposvári SZC Lamping József Technikum és Szakképző Iskola diákjai a Kaposvári Nagypiac vásárlóinak mutatták meg, milyen termékek kerülnek ki az intézmény tanműhelyéből. Az érdeklődők a február 9-i bemutatón az asztalosok által készített bútordarabokat szemlélhettek meg.

       2024. febr. 9.
       Varga Katalin


        KIMIKK
        Digitális Közösségi AlkotóműhelyFestoKaposvári VizsgaközpontMagyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal: NSZFHSomogyi Kereskedelmi és IparkamaraVIDEOTON Elektro-PLAST Kft
        Széchenyi 2020

         • SZC logo fehér
         • Kaposvári Szakképzési Centrum

          7400 Kaposvár, Fő utca 65.

         • Telefon: +36 (70) 400 2554

          E-mail: info@kszc.hu

          OM azonosító: 203027

          Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001287/2015


         2024Kaposvári Szakképzési Centrum