Ugrás a fő tartalomra

7400 Kaposvár, Fő utca 65.


+36 (70) 400 2554

Széchenyi 2020

Hírek


Szakképzés és felsőoktatás: egy reményteli házasság

Egyre több hallgató érkezik az egyetemekre a szakképzésből. Ez köszönhető egyrészt annak, hogy megváltozott pontszámítás több lehetőséget ad, másrészt a szakképzés és az egyetemek között kialakuló szorosabb kapcsolatnak, könnyebb átjárhatóságnak. A technikumokból érkező diákok szakmai ismereteik birtokában gyakran előnyben vannak a gimnáziumból érkezőkhöz képest. Vanó Renátával, az Oktatási Hivatal felsőoktatási elnökhelyettesével a Szakmaverzum készített interjút. Ebből a beszélgetésből szemezgettünk.

2024. júl. 18.
KSZC

  NÉPSZERŰ

  Fegyelmezett, felkészült fiatalokra van szükség

  A Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégiumban nagy hagyománya van a rendész képzésnek. 1996-ben indult el az első közbiztonsági osztály, amelyet később modernizáltak. A jelenlegi 9. évfolyamos rendész technikus tanulók október 27-én tettek fogadalmat.

  2023. okt. 27.
  Varga Katalin

  Kihasználta az ingyenes képzések adta lehetőséget?

  Tudta, hogy a megújult szakképzési rendszerben két szakma és egy szakképesítés megszerzése ingyenes? Érdemes tehát kihasználni ezt a lehetőséget mindazoknak, akik munka, egyetemi tanulmányok mellett, vagy érettségi után szeretnék bővíteni ismereteiket. A Kaposvári Szakképzési Centrum tíz intézményében 41 szakma és 11 szakképesítés közül választhatnak a felnőttképzésben továbbtanulók.

  2024. júl. 16.
  Varga Katalin

   Mini pénzügyminiszterek vetélkedtek

   Rendre kiváló eredményt érnek el a Kaposvári SZC Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikum diákjai a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőjében. Idén a „Bikák” nevet viselő közgazos csapat az előkelő ötödik helyet szerezte meg az országos döntőben, tavaly pedig a hatodik helyen végzett az iskola „Macpróbáltuk” elnevezésű csapata.

   2024. júl. 15.
   Varga Katalin

    Elkészült a jövő városa

    A jövő városát álmodták meg azok a diákok, akik részt vettek a Kaposvári Szakképzési Centrum által szerveztett ingyenes Digitális Alkotótáborban július 8. és 12. között. A résztvevő gyerekek grafikai programokkal, 3D nyomtatással és a lézervágással is megismerkedtek.

    2024. júl. 12.
    Varga Katalin

     Csocsót és mécsestartót készítettek a gyerekek

     Izgalmas három napot töltöttek a Virág utcai Digitális Közösségi Alkotóműhelyben a nyári táborba jelentkező gyerekek. A fiatalok több grafikai programmal is megismerkedtek, ezekben terveztek kulcstartókat, mécsestartót és csocsót is. A gyerekek azt mondják, hogy élvezték az ingyenes programot, többen már jelezték, hogy a következő hetekben vagy a következő tanévben visszatérnek ide.

     2024. jún. 27.
     Varga Katalin

      Ezekben a napokban lehet beiratkozni a középiskolákba

      Június 26-28. között, tehát szerdától péntekig szervezik meg a középiskolák a frissen felvett diákjaik beiratkozását. Az iskolák a felvételi értesítővel egyidőben erről is küldtek tájékoztatást a szülőknek.

      2024. jún. 27.
      KSZC

       A műszaki terület élethosszig biztosít megélhetést

       Fábián Balázs komolyan veszi az élethosszig tartó tanulást, olyannyira, hogy a Videoton Elektro Plast Kft. ügyvezetője nemrégiben újra iskolapadba ült, hogy gépjármű mechatronikai technikus képesítést szerezzen. A szakképzésről, a munkaerőhiányról és a cég életében végbement változásokról beszélgettünk.

       2024. jún. 26.
       Varga Katalin


        KIMIKK
        Digitális Közösségi AlkotóműhelyFestoKaposvári VizsgaközpontMagyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal: NSZFHSomogyi Kereskedelmi és IparkamaraVIDEOTON Elektro-PLAST Kft
        Széchenyi 2020

         • SZC logo fehér
         • Kaposvári Szakképzési Centrum

          7400 Kaposvár, Fő utca 65.

         • Telefon: +36 (70) 400 2554

          E-mail: info@kszc.hu

          OM azonosító: 203027

          Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001287/2015


         2024Kaposvári Szakképzési Centrum