Ugrás a fő tartalomra

7400 Kaposvár, Fő utca 65.


+36 (70) 400 2554

Széchenyi 2020

Hírek


2024. márc. 22.
KSZC

    Ízletes ebédet tálalva fejlesztették a gyermekeket

    Harminckét gyermeket láttak vendégül a Kaposvári SZC Széchenyi István Technikum és Szakképző Iskola tanulói március 19-én. A Napkerék Egyesület Hangya Tanodás diákjai az iskola vendéglátó kabinetében, négy fogásos ebédet fogyaszthattak el, miközben megismerkedhettek az éttermi etikett alapvető szabályaival.

    Ízletes ebédet tálalva fejlesztették a gyermekeket

    A program első felében Horváth Csaba pincér oktató látványos előadáson szemléltette a diákoknak az éttermi viselkedés alapjait. A Széchenyi szakács oktatói és tanulói által készített négy fogásos ebédet a pincér tanulók tálalták a vendégeknek, sőt annak elfogyasztása közben mindvégig segítettek a helyes evőeszköz- és pohárhasználat elsajátításában. Így a tanodás diákok a gyakorlatban is kipróbálhatták a kulturált éttermi étkezést.

    Bogdán Imre, a Napkerék Egyesület elnöke úgy véli lényeges a szociális kompetenciák fejlesztése, a gyerekek a mindennapi életben használható tudnivalókról hallhattak a rendezvényen. A Hangya Tanoda 32 diákja közül a legfiatalabb hét-, a legidősebb 16 éves volt.

    - Örülünk neki, hogy a diákok új tudással gazdagodva, jóllakottan távoztak a program végén iskolánkból. Jógyakorlatunkat a jövőben is folytatni szeretnénk, együttműködve a kaposvári Napkerék Egyesülettel, ezzel egyúttal kapcsolódunk a szakképzés társadalmi felelősségvállalása programhoz – fogalmazott Kárász László a Széchenyi igazgatója.

    További képekért kattintson ide!

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Kaposvári sikerek a Szakma Sztár Fesztiválon

    Kaposvári sikerek a Szakma Sztár Fesztiválon

    Három éremmel tértek haza a Kaposvári Szakképzési Centrum diákjai a Szakma Sztár Fesztivál budapesti döntőjéről, amelyet április 24-26-án rendeztek meg a Hungexpon.

    2024. ápr. 26.
    KSZC
    Őszinte beszélgetéssel neveljük a gyereket!

    Őszinte beszélgetéssel neveljük a gyereket!

    A Kaposvári Szakképzési Centrum vezetőinek tartott előadást Szabó Gábor kommunikációs tréner, coach. A beszélgetés során a munkatársak motiválásán túl kitért arra is, miként kezeljék a fiatalokat, kamaszokat. A tanárok és persze a szülők számára legizgalmasabb kérdéseket boncolgattuk ebben az interjúban.

    2024. ápr. 25.
    Varga Katalin
    Az Eötvös diákjai is megmérettetnek a Szakma Sztár Fesztiválon

    Az Eötvös diákjai is megmérettetnek a Szakma Sztár Fesztiválon

    A Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium két diákjai is kiváló eredményt ért el a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen (SZKTV) márciusban. Teljesítményüknek köszönhetően mindketten mentesülnek a szakmai vizsga alól, és bejutottak a Szakma Sztár Fesztivál legjobbjai közé.

    2024. ápr. 24.
    Varga Katalin


    KIMIKK
    Digitális Közösségi AlkotóműhelyFestoKaposvári VizsgaközpontMagyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal: NSZFHSomogyi Kereskedelmi és IparkamaraVIDEOTON Elektro-PLAST Kft
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Kaposvári Szakképzési Centrum

        7400 Kaposvár, Fő utca 65.

      • Telefon: +36 (70) 400 2554

        E-mail: info@kszc.hu

        OM azonosító: 203027

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001287/2015


      2024Kaposvári Szakképzési Centrum