Ugrás a fő tartalomra

7400 Kaposvár, Fő utca 65.


+36 (70) 400 2554

Széchenyi 2020

Hírek


2024. ápr. 24.
Varga Katalin

    Az Eötvös diákjai is megmérettetnek a Szakma Sztár Fesztiválon

    A Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium két diákjai is kiváló eredményt ért el a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen (SZKTV) márciusban. Teljesítményüknek köszönhetően mindketten mentesülnek a szakmai vizsga alól, és bejutottak a Szakma Sztár Fesztivál legjobbjai közé.

    Az Eötvös diákjai is megmérettetnek a Szakma Sztár Fesztiválon

    Márfi Kristóf a Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium 11. évfolyamos gépi és CNC forgácsoló tanulója dobogós helyen végzett a március 23-i szombati SZKT versenyen. A diák a területi válogatóról első helyen jutott tovább a budapesti döntőbe, április 26-án kiderül az is, hogy itt az 1. vagy a 2. helyet sikerült megszereznie.

    Filipovics Péter Milán 11. évfolyamos gépjármű mechatronikus is bejutott a döntőbe, ahol szintén magas pontszámot ért el. Az eredményhirdetésre a Szakma Sztár Fesztivál keretén belül kerül sor, április végén. Az ifjú szakember kérdésünkre annyit árult el a jövőről, hogy szeretne leérettségizni, amelyben tanárai is támogatják.

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Folynak a szakmai vizsgák

    Folynak a szakmai vizsgák

    Május elején az érettségik mellett a szakmai vizsgák sora is megkezdődött. A Kaposvári Szakképzési Centrum tíz intézményében mintegy 1100 tanuló mutatja meg gyakorlati és elméleti tudását ebben az időszakban. A legtöbb vizsgázó – közel 440 tanuló - előzőleg három éves nappali képzésben vett részt, és amennyiben sikeresen veszi ezt az akadályt, szakképző iskolai bizonyítványt fog kapni.

    2024. máj. 9.
    Varga Katalin
    Tízből hat diák a szakképzésben tanul tovább

    Tízből hat diák a szakképzésben tanul tovább

    A megújult szakképzési rendszer jobban felkészít a munkaerőpiaci igényekre, ösztöndíjakkal támogatja a fiatalokat, és az általános iskolai tanulmányokat befejező diákoknak már nem szakmát kell választaniuk, hanem egy érdeklődésüknek megfelelő irányt, azaz ágazatot. Többek között ennek köszönhető, hogy a 2024-ben tízből hat fiatal a szakképzést választotta.

    2024. máj. 7.
    KSZC
    Megkezdődtek az érettségi vizsgák

    Megkezdődtek az érettségi vizsgák

    A Kaposvári Szakképzési Centrumban május 6-án a magyar nyelv és irodalom írásbelivel megkezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka. A KSZC tíz intézményében 678 tanuló vizsgázik a következő időszakban, többségük: 469-en előrehozott érettségit tesznek. A vizsgákból 122 lesz emelt szintű, egy-egy diák több tantárgyból is vállalkozhat erre.

    2024. máj. 6.
    Varga Katalin


    KIMIKK
    Digitális Közösségi AlkotóműhelyFestoKaposvári VizsgaközpontMagyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal: NSZFHSomogyi Kereskedelmi és IparkamaraVIDEOTON Elektro-PLAST Kft
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Kaposvári Szakképzési Centrum

        7400 Kaposvár, Fő utca 65.

      • Telefon: +36 (70) 400 2554

        E-mail: info@kszc.hu

        OM azonosító: 203027

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001287/2015


      2024Kaposvári Szakképzési Centrum