Ugrás a fő tartalomra

7400 Kaposvár, Fő utca 65.


+36 (70) 400 2554

Széchenyi 2020

Hírek


2024. ápr. 26.
KSZC

    Kaposvári sikerek a Szakma Sztár Fesztiválon

    Három éremmel tértek haza a Kaposvári Szakképzési Centrum diákjai a Szakma Sztár Fesztivál budapesti döntőjéről, amelyet április 24-26-án rendeztek meg a Hungexpon.

    Kaposvári sikerek a Szakma Sztár Fesztiválon

    Haris Máté Dominik a Kaposvári SZC Lamping József Technikum és Szakképző Iskola diákja nyerte a Szakma Sztár Fesztivál budapesti döntőjét a központifűtés és gázhálózat szerelő tanulók között. A végzős tanuló édesapjánál: Haris Jenőnél teljesíti a szakmai gyakorlatát, és ő készítette fel a versenyre is. 

     

    Márfi Kristóf a Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium 11. évfolyamos gépi és CNC forgácsoló tanulója második helyen végzett, felkészítő tanára Krénusz Ernő.

    Filipovics Péter Milán, az Eötvös 11. évfolyamos gépjármű mechatronikus tanulója a harmadik legjobb helyezést érte el az országos döntőben. A fiatalt Illés Tibor készítette fel a megmérettetésre.

    A Kaposvári SZC Lamping József Technikum és Szakképző Iskola festő, tapétázó, mázoló tanulója is szép eredményt ért el a budapesti versenyeken. Biró Máté a fesztivál keretei között megrendezett Euros Skills 2025. versenyen az országos 5. helyet szerezte meg. Felkészítő tanára: Hideg Zsigmond.

    Gratulálunk tanulóinknak és felkészítőiknek!

     

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Tízből hat diák a szakképzésben tanul tovább

    Tízből hat diák a szakképzésben tanul tovább

    A megújult szakképzési rendszer jobban felkészít a munkaerőpiaci igényekre, ösztöndíjakkal támogatja a fiatalokat, és az általános iskolai tanulmányokat befejező diákoknak már nem szakmát kell választaniuk, hanem egy érdeklődésüknek megfelelő irányt, azaz ágazatot. Többek között ennek köszönhető, hogy a 2024-ben tízből hat fiatal a szakképzést választotta.

    2024. máj. 7.
    KSZC
    Megkezdődtek az érettségi vizsgák

    Megkezdődtek az érettségi vizsgák

    A Kaposvári Szakképzési Centrumban május 6-án a magyar nyelv és irodalom írásbelivel megkezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka. A KSZC tíz intézményében 678 tanuló vizsgázik a következő időszakban, többségük: 469-en előrehozott érettségit tesznek. A vizsgákból 122 lesz emelt szintű, egy-egy diák több tantárgyból is vállalkozhat erre.

    2024. máj. 6.
    Varga Katalin
    Megkezdődtek a ballagások

    Megkezdődtek a ballagások

    A Kaposvári Szakképzési Centrum intézményeiben május 3-án megkezdődtek a ballagások, idén 31 osztály, 555 diákja mond búcsút iskolájának. Többségük három éves szakképző iskolai tanulmányait fejezi be, emellett vannak érettségiző osztályok is.

    2024. máj. 3.
    Varga Katalin


    KIMIKK
    Digitális Közösségi AlkotóműhelyFestoKaposvári VizsgaközpontMagyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal: NSZFHSomogyi Kereskedelmi és IparkamaraVIDEOTON Elektro-PLAST Kft
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Kaposvári Szakképzési Centrum

        7400 Kaposvár, Fő utca 65.

      • Telefon: +36 (70) 400 2554

        E-mail: info@kszc.hu

        OM azonosító: 203027

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001287/2015


      2024Kaposvári Szakképzési Centrum