Ugrás a fő tartalomra

7400 Kaposvár, Fő utca 65.


+36 (70) 400 2554

Széchenyi 2020

Hírek


2024. szept. 25.
Varga Katalin

    Már lehet pályázni az Apáczai Ösztöndíjprogramra

    Október 6-ig lehet pályázni az Apáczai Ösztöndíjprogramra, amelyben akár havi 34 ezer forintos támogatást kaphatnak a hátrányos helyzetű, jó tanulmányi eredményű szakképzési tanulók, 7-19 hónapon keresztül. A 6,2 milliárd forint keretösszegű program az anyagi ösztönzés mellett - mentorok bevonásával - tehetséggondozó támogatást is biztosít a fiatalok számára.

    Már lehet pályázni az Apáczai Ösztöndíjprogramra

    A támogatás hatékony kiegészítése lehet a szakképzési ösztöndíjrendszernek, amely minden tanulót érint. Utóbbinak köszönhetően a diákok tanulmányi eredményeik függvényében akár havi 59 ezer forint ösztöndíjat, vagy ennél jóval magasabb munkabért is kaphatnak.

    Az Apáczai Ösztöndíjprogram indulása óta több ezer hátrányos helyzetű, jó tanulmányi eredményű tanulót támogatott, havi 16, 25 illetve 34 ezer forint összeggel, 7-19 hónapon keresztül. A Kaposvári Szakképzési Centrum tíz intézményében az elmúlt három tanévben 310 tanuló és 117 mentor tanár vett részt az ösztöndíjprogramban.

    A pályázat benyújtására nappali rendszerű szakmai oktatásban tanulói jogviszonnyal rendelkező szakképző iskola és technikum 9., 10., 11. és 12. évfolyamának tanulói jogosultak. A program a tanulmányi eredménytől függő 16, 25 vagy 34 ezer forintos havi anyagi ösztönzés mellett - mentorok bevonásával – tehetséggondozó támogatást is biztosít teljes időtartamában. A pályázatokat 2024. szeptember 18. és október 6. között lehet benyújtani a KRÉTA rendszer elektronikus pályázati felületén.

    Az Apáczai Ösztöndíjprogramról további információ elérhető az ikk.hu oldalon.

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Kátai: jöjjenek velünk az úton, váljanak katonává!

    Kátai: jöjjenek velünk az úton, váljanak katonává!

    Huszonöt 9. évfolyamos Eötvös-kadétot avattak fel szeptember 25-én, az Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégiumban. A rendezvényen átadták a felsőbb évfolyamokba járó, kiemelkedő tanulmányi teljesítményt nyújtó növendékek számára az arany és az ezüst állományjelzőket is.

    2024. szept. 26.
    Varga Katalin
    A diákok pénzügyi kultúrájának fejlesztése a cél

    A diákok pénzügyi kultúrájának fejlesztése a cél

    A Kaposvári Szakképzési Centrum iskoláiban tanuló fiatalok jövőtudatos gondolkodásának, pénzügyi kultúrájának és pénzkezelési ismereteinek fejlesztése az elsődleges célja annak az együttműködési megállapodásnak, amelyet a KSZC kötött az és OTP Fáy András Alapítvánnyal, szeptember 24-én. A dokumentumot Csejtei Ildikó, az Alapítvány ügyvezetője, Weimann Gáborné a KSZC főigazgatója és Tallián Zsolt kancellári jogkörben eljáró gazdasági vezetője írták alá Kaposváron.

    2024. szept. 24.
    KSZC
    Kiválóan versenyeztek a Noszlopy pénzmesterei

    Kiválóan versenyeztek a Noszlopy pénzmesterei

    Komoly sikereket értek el a Kaposvári SZC Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikum diákjai a Pénzmesterek 2024-es versenyén. Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége az idén hatodszor rendezte meg az ország egyik legnépszerűbb, középiskolásoknak szóló pénzügyi versenyét, mintegy 2,5 millió forint összdíjazással. A számos kategóriában díjazott diákok és felkészítő tanárok a Pénzügyminisztériumban vehették át a nyereményeket és az elismerő okleveleket, szeptember 20-án.

    2024. szept. 24.
    KSZC


    KIMIKK
    Digitális Közösségi AlkotóműhelyFestoKaposvári VizsgaközpontMagyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal: NSZFHSomogyi Kereskedelmi és IparkamaraVIDEOTON Elektro-PLAST Kft
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Kaposvári Szakképzési Centrum

        7400 Kaposvár, Fő utca 65.

      • Telefon: +36 (70) 400 2554

        E-mail: info@kszc.hu

        OM azonosító: 203027

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001287/2015


      2024Kaposvári Szakképzési Centrum