Ugrás a fő tartalomra

7400 Kaposvár, Fő utca 65.


+36 (70) 400 2554

Széchenyi 2020

Hírek


2024. szept. 26.
Varga Katalin

    Kátai: jöjjenek velünk az úton, váljanak katonává!

    Huszonöt 9. évfolyamos Eötvös-kadétot avattak fel szeptember 25-én, az Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégiumban. A rendezvényen átadták a felsőbb évfolyamokba járó, kiemelkedő tanulmányi teljesítményt nyújtó növendékek számára az arany és az ezüst állományjelzőket is.

    Kátai: jöjjenek velünk az úton, váljanak katonává!

    - A haza szeretetének megnyilvánulása a tett, azok a cselekedetek, melyeknek köszönhetően hazánk iránt elkötelezett, azért tenni akaró, tudásban és fizikai képességben felkészült, számos hasznos és korszerű ismerettel rendelkező egészséges fiatalokká váltok – fogalmazott köszöntőjében Takács Szilvia, az Eötvös igazgatója.

    Az intézményvezető beszélt a honvéd kadét ágazati technikumi képzésről is, amelynek keretében egy civil szakma fortélyait is el tudják sajátítani a fiatalok, választhatnak logisztikai vagy a gépjármű-mechatronikai technikus szakmairány közül.

    Zárszóként kiemelte, hogy a most fogadalmat tett kadétok egy hosszú út elején vannak, amely úton a felsőbb éves kadétok már előttük járnak. Közülük sokan kiemelkedő tanulmányi eredményükkel öregbítették az iskola hírnevét, ezért ezen az ünnepségen elismerésben részesülnek.

    „Esküszöm az egy élő Istenre, hogy véremet és életemet a hazáért és királyért, az egri vár védelmére szentelem. Sem erő, sem fortély meg nem félemlít. Sem pénz, sem ígéret meg nem tántorít. A vár feladásáról sem szót nem ejtek, sem szót nem hallgatok.” Az Egri csillagokból vett idézettel kezdte ünnepi beszédét Kátai Róbert, a Magyar Honvédség Bauer Gyula 5. Területvédelmi Ezred ezredparancsnok- helyettese, aki az Alaptörvénnyel hozta párhuzamba a fenti sorokat. „A haza védelme nemzeti ügy. Minden állampolgár köteles a haza védelmére.” – Két idézet, amelyek stílusukat tekintve messze állnak egymástól, üzenetüket tekintve viszont rendkívül közel. A Nemzeti Ellenálló Képesség egy összetett rendszer, amelyben a kadét program egy fontos összetevő. Ha nem is lesznek katonák, de a haza megvédésének, a nemzet megmaradásának megkérdőjelezhetetlensége ott lesz a lelkükben. Jöjjenek velünk az úton, váljanak szerződéses, hivatásos vagy tartalékos katonává – fogalmazott az alezredes.

    A 9. évfolyamos kadétok a fogadalomtételt követően megkapták állományjelzőjüket, majd a felsőbb évfolyamokba járó, kiemelkedő tanulmányi teljesítményt nyújtó kadétok is arany és ezüst állományjelzőket kaptak.

    További képekért kattintson ide!

    Arany állományjelzőt kapnak:

    Kerékgyártó Dorián 10.K

    Kollár András 11.K

    Krápecz Levente 12.K

    Dóra Ábel 12.K

    Szép Richárd Patrik 12.K

    Molnár Milán 12.K

    Kelemen Árpád 11.K

    Hajdu Ádám Márk 12.K

    Kovács Krisztina Jázmin 11.K

    Huber Tamás Ádám 12.K

    Balogh Borbála 11.K

    Lupa Luca 12.K

     

    Ezüst állományjelzőt kapnak:

    Antal Bálint 12.K

    Ferencz Dávid 12.K

    Király Boldizsár 12.K

    Mizsei Botond 12.K

    Róth Benjámin 10.K

    Pintér Máté 10.K

    Bálint Barna András 11.K

    Végh Barnabás 12.K

    Bak Csongor Balázs 11.K

    Sipos Levente 12.K

    Gelencsér Márk 12.K

    Babai Nóra Éva 12.K

    Pallos Panna 10.K

    Nagy Ábel 12.K

    Bánáti Vivien 12.K

    Dávid Dorina 10.K

    Hajdu Anett Maja 10.K

    Gombor Alexandra Éva 11.K

    Kovács Lili Vivien 11.K

    Benkovics Lara Zoé 10.K

     

    Cziráki Róbert, Illés Marcell és Hutter Milán 12.K és Hamvai Rita 11.K osztályos tanulók későbbi időpontban veszik át a kitüntetéses állományjelzőjüket.

     

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Már lehet pályázni az Apáczai Ösztöndíjprogramra

    Már lehet pályázni az Apáczai Ösztöndíjprogramra

    Október 6-ig lehet pályázni az Apáczai Ösztöndíjprogramra, amelyben akár havi 34 ezer forintos támogatást kaphatnak a hátrányos helyzetű, jó tanulmányi eredményű szakképzési tanulók, 7-19 hónapon keresztül. A 6,2 milliárd forint keretösszegű program az anyagi ösztönzés mellett - mentorok bevonásával - tehetséggondozó támogatást is biztosít a fiatalok számára.

    2024. szept. 25.
    Varga Katalin
    A diákok pénzügyi kultúrájának fejlesztése a cél

    A diákok pénzügyi kultúrájának fejlesztése a cél

    A Kaposvári Szakképzési Centrum iskoláiban tanuló fiatalok jövőtudatos gondolkodásának, pénzügyi kultúrájának és pénzkezelési ismereteinek fejlesztése az elsődleges célja annak az együttműködési megállapodásnak, amelyet a KSZC kötött az és OTP Fáy András Alapítvánnyal, szeptember 24-én. A dokumentumot Csejtei Ildikó, az Alapítvány ügyvezetője, Weimann Gáborné a KSZC főigazgatója és Tallián Zsolt kancellári jogkörben eljáró gazdasági vezetője írták alá Kaposváron.

    2024. szept. 24.
    KSZC
    Kiválóan versenyeztek a Noszlopy pénzmesterei

    Kiválóan versenyeztek a Noszlopy pénzmesterei

    Komoly sikereket értek el a Kaposvári SZC Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikum diákjai a Pénzmesterek 2024-es versenyén. Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége az idén hatodszor rendezte meg az ország egyik legnépszerűbb, középiskolásoknak szóló pénzügyi versenyét, mintegy 2,5 millió forint összdíjazással. A számos kategóriában díjazott diákok és felkészítő tanárok a Pénzügyminisztériumban vehették át a nyereményeket és az elismerő okleveleket, szeptember 20-án.

    2024. szept. 24.
    KSZC


    KIMIKK
    Digitális Közösségi AlkotóműhelyFestoKaposvári VizsgaközpontMagyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal: NSZFHSomogyi Kereskedelmi és IparkamaraVIDEOTON Elektro-PLAST Kft
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Kaposvári Szakképzési Centrum

        7400 Kaposvár, Fő utca 65.

      • Telefon: +36 (70) 400 2554

        E-mail: info@kszc.hu

        OM azonosító: 203027

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001287/2015


      2024Kaposvári Szakképzési Centrum