Ugrás a fő tartalomra

7400 Kaposvár, Fő utca 65.


+36 (70) 400 2554

Széchenyi 2020

Biztonságszervező


A biztonságszervező fő feladata a vagyonvédelmi törvényben meghatározottaknak megfelelően a megbízó, illetve a munkáltató vagyonának védelme, valamint személyek, munkavállalók védelmével kapcsolatos feladatok ellátása. Azon túl, hogy önállóan ellátja a végzettségének megfelelő – vagyonvédelmi, katasztrófavédelmi, tűz- és munkavédelmi – feladatait, e területeken tervező, szervező, meghatározott mértékben irányítói és ellenőrzői tevékenységet végez. Gazdálkodó szervezet, vagyonvédelmi vállalkozás alkalmazottjaként vagy megbízottjaként közreműködik a döntések előkészítésében, a létesítmény vagy a személyi biztonság feltételeinek kialakításában. Elkészíti a feladatához kapcsolódó dokumentációkat, terveket, szükség esetén javaslatot tesz azok módosítására. Végrehajtja és végrehajtatja az élet- és vagyonmentéssel kapcsolatos intézkedéseket. Rendkívüli események esetén a helyzetnek megfelelően intézkedik. Feladatait a jog és szakmai szabályok betartásával a munkáltató és a megbízó gazdasági érdekeinek figyelembevételével látja el. Ajánlott azoknak a fiataloknak, akik szívesen foglalkoznának élet- és vagyonmentéssel kapcsolatos feladatok ellátásával. 

Iskolai előképzettség

Középfokú végzettség (a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 9. § (6) bekezdése szerint).

Szakmai előképzettség

Minden olyan végzettség/szakképesítés, amelynek birtokában személy- és vagyonőr igazolvány kiváltható a vonatkozó jogszabályok alapján.

Egészségügyi alkalmassági követelmény

Minden olyan végzettség/szakképesítés, amelynek birtokában személy- és vagyonőr igazolvány kiváltható a vonatkozó jogszabályok alapján.

Szakmai gyakorlat

Nem szükséges.



KIMIKK
Digitális Közösségi AlkotóműhelyFestoKaposvári VizsgaközpontMagyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal: NSZFHSomogyi Kereskedelmi és IparkamaraVIDEOTON Elektro-PLAST Kft
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Kaposvári Szakképzési Centrum

      7400 Kaposvár, Fő utca 65.

    • Telefon: +36 (70) 400 2554

      E-mail: info@kszc.hu

      OM azonosító: 203027

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001287/2015


    2024Kaposvári Szakképzési Centrum