Ugrás a fő tartalomra

7400 Kaposvár, Fő utca 65.


+36 (70) 400 2554

Széchenyi 2020

Hírek


2024. jan. 5.
Kiss Ernő

    Tehetséggondozással nyert éves ösztöndíjat az Eötvös oktatója

    A Kulturális és Innovációs Minisztérium a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelővel együttműködésben pályázatot hirdetett tehetséggondozó pedagógusok, oktatók támogatására. A pályázat célja a magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, fizika, biológia, kémia, földrajz, informatika (digitális kultúra), vagy ének-zene szakos, a tehetséggondozásban részt vevő pedagógusok, oktatók megbecsülése, szakmai elismerése, a tehetséggondozás keretében végzett szakmai tevékenység ösztönzése ösztöndíj-támogatás formájában.

    Tehetséggondozással nyert éves ösztöndíjat az Eötvös oktatója

    A tanári ösztöndíj elnyeréséhez a szakmai munkához kapcsolódó pontrendszeren való megfelelés volt a feltétel. Itt olyan szempontok voltak fókuszban, mint például a versenyeredmények, emelt szinten érettségizettek száma, illetve pályaorientációs támogatás. Ezek alapján Horváth Ottó, a Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium oktatója eredményesen pályázott, és a régióban egyetlenként elnyerte a 2023/2024-es tanévre szóló ösztöndíjat. A szakember elsősorban az ÁSZÉV versenyen országos 4. helyet elérő diákjának eredményére alapozva pályázott, de mint elmondta, munkájában kiemelt szerepet kap a tananyagfejlesztés is. A szakirodalomra építve a legújabb angol nyelvű tananyagot szokta lokalizálni. Emellett tanórai kereteken kívül is foglalkozik tehetséggondozással, emelt szinten több diákkal ért el szép érettségi eredményt. A diákokkal igyekszik a hardver fejlesztést is megismertetni, szintén iskolai kereteken kívül. Az oktató kiemelkedő szakmai évet zárt, hiszen az „Év informatika oktatója” cím mellett az „Év oktatója” címet is elnyerte, a Köbüki tehetséggondozó díj erre az éves munkára tette fel a koronát. Mint az oktató viccesen hozzátette, talán ideje lenne visszavonulnia, hiszen idén mindent elért már. Természetesen a valóság az, hogy még több megvalósítandó cél lebeg a szeme előtt, és korántsem tekinti befejezettnek a szakember az oktatói feladatai mellett működő tehetséggondozást és tananyagfejlesztést.

     

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Tízből hat diák a szakképzésben tanul tovább

    Tízből hat diák a szakképzésben tanul tovább

    A megújult szakképzési rendszer jobban felkészít a munkaerőpiaci igényekre, ösztöndíjakkal támogatja a fiatalokat, és az általános iskolai tanulmányokat befejező diákoknak már nem szakmát kell választaniuk, hanem egy érdeklődésüknek megfelelő irányt, azaz ágazatot. Többek között ennek köszönhető, hogy a 2024-ben tízből hat fiatal a szakképzést választotta.

    2024. máj. 7.
    KSZC
    Megkezdődtek az érettségi vizsgák

    Megkezdődtek az érettségi vizsgák

    A Kaposvári Szakképzési Centrumban május 6-án a magyar nyelv és irodalom írásbelivel megkezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka. A KSZC tíz intézményében 678 tanuló vizsgázik a következő időszakban, többségük: 469-en előrehozott érettségit tesznek. A vizsgákból 122 lesz emelt szintű, egy-egy diák több tantárgyból is vállalkozhat erre.

    2024. máj. 6.
    Varga Katalin
    Megkezdődtek a ballagások

    Megkezdődtek a ballagások

    A Kaposvári Szakképzési Centrum intézményeiben május 3-án megkezdődtek a ballagások, idén 31 osztály, 555 diákja mond búcsút iskolájának. Többségük három éves szakképző iskolai tanulmányait fejezi be, emellett vannak érettségiző osztályok is.

    2024. máj. 3.
    Varga Katalin


    KIMIKK
    Digitális Közösségi AlkotóműhelyFestoKaposvári VizsgaközpontMagyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal: NSZFHSomogyi Kereskedelmi és IparkamaraVIDEOTON Elektro-PLAST Kft
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Kaposvári Szakképzési Centrum

        7400 Kaposvár, Fő utca 65.

      • Telefon: +36 (70) 400 2554

        E-mail: info@kszc.hu

        OM azonosító: 203027

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001287/2015


      2024Kaposvári Szakképzési Centrum