Ugrás a fő tartalomra

7400 Kaposvár, Fő utca 65.


+36 (70) 400 2554

Széchenyi 2020

Hírek


2024. jan. 5.
Kiss Ernő

    Tehetséggondozással nyert éves ösztöndíjat az Eötvös oktatója

    A Kulturális és Innovációs Minisztérium a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelővel együttműködésben pályázatot hirdetett tehetséggondozó pedagógusok, oktatók támogatására. A pályázat célja a magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, fizika, biológia, kémia, földrajz, informatika (digitális kultúra), vagy ének-zene szakos, a tehetséggondozásban részt vevő pedagógusok, oktatók megbecsülése, szakmai elismerése, a tehetséggondozás keretében végzett szakmai tevékenység ösztönzése ösztöndíj-támogatás formájában.

    Tehetséggondozással nyert éves ösztöndíjat az Eötvös oktatója

    A tanári ösztöndíj elnyeréséhez a szakmai munkához kapcsolódó pontrendszeren való megfelelés volt a feltétel. Itt olyan szempontok voltak fókuszban, mint például a versenyeredmények, emelt szinten érettségizettek száma, illetve pályaorientációs támogatás. Ezek alapján Horváth Ottó, a Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium oktatója eredményesen pályázott, és a régióban egyetlenként elnyerte a 2023/2024-es tanévre szóló ösztöndíjat. A szakember elsősorban az ÁSZÉV versenyen országos 4. helyet elérő diákjának eredményére alapozva pályázott, de mint elmondta, munkájában kiemelt szerepet kap a tananyagfejlesztés is. A szakirodalomra építve a legújabb angol nyelvű tananyagot szokta lokalizálni. Emellett tanórai kereteken kívül is foglalkozik tehetséggondozással, emelt szinten több diákkal ért el szép érettségi eredményt. A diákokkal igyekszik a hardver fejlesztést is megismertetni, szintén iskolai kereteken kívül. Az oktató kiemelkedő szakmai évet zárt, hiszen az „Év informatika oktatója” cím mellett az „Év oktatója” címet is elnyerte, a Köbüki tehetséggondozó díj erre az éves munkára tette fel a koronát. Mint az oktató viccesen hozzátette, talán ideje lenne visszavonulnia, hiszen idén mindent elért már. Természetesen a valóság az, hogy még több megvalósítandó cél lebeg a szeme előtt, és korántsem tekinti befejezettnek a szakember az oktatói feladatai mellett működő tehetséggondozást és tananyagfejlesztést.

     

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Megújulnak az iskolák a szünidő alatt

    Megújulnak az iskolák a szünidő alatt

    Közel 82 millió forint értékben valósulnak meg fejlesztések a Kaposvári Szakképzési Centrum (KSZC) intézményeiben, a Kulturális és Innovációs Minisztérium felnőttképzési alapjából. A munkák már júliusban megkezdődtek és a tervek szerint tanévkezdésre befejeződnek.

    2024. júl. 19.
    Varga Katalin
    Szakképzés és felsőoktatás: egy reményteli házasság

    Szakképzés és felsőoktatás: egy reményteli házasság

    Egyre több hallgató érkezik az egyetemekre a szakképzésből. Ez köszönhető egyrészt annak, hogy megváltozott pontszámítás több lehetőséget ad, másrészt a szakképzés és az egyetemek között kialakuló szorosabb kapcsolatnak, könnyebb átjárhatóságnak. A technikumokból érkező diákok szakmai ismereteik birtokában gyakran előnyben vannak a gimnáziumból érkezőkhöz képest. Vanó Renátával, az Oktatási Hivatal felsőoktatási elnökhelyettesével a Szakmaverzum készített interjút. Ebből a beszélgetésből szemezgettünk.

    2024. júl. 18.
    KSZC
    Kihasználta az ingyenes képzések adta lehetőséget?

    Kihasználta az ingyenes képzések adta lehetőséget?

    Tudta, hogy a megújult szakképzési rendszerben két szakma és egy szakképesítés megszerzése ingyenes? Érdemes tehát kihasználni ezt a lehetőséget mindazoknak, akik munka, egyetemi tanulmányok mellett, vagy érettségi után szeretnék bővíteni ismereteiket. A Kaposvári Szakképzési Centrum tíz intézményében 41 szakma és 11 szakképesítés közül választhatnak a felnőttképzésben továbbtanulók.

    2024. júl. 16.
    Varga Katalin


    KIMIKK
    Digitális Közösségi AlkotóműhelyFestoKaposvári VizsgaközpontMagyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal: NSZFHSomogyi Kereskedelmi és IparkamaraVIDEOTON Elektro-PLAST Kft
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Kaposvári Szakképzési Centrum

        7400 Kaposvár, Fő utca 65.

      • Telefon: +36 (70) 400 2554

        E-mail: info@kszc.hu

        OM azonosító: 203027

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001287/2015


      2024Kaposvári Szakképzési Centrum