Ugrás a fő tartalomra

7400 Kaposvár, Fő utca 65.


+36 (70) 400 2554

Széchenyi 2020

Hírek


2024. jan. 5.
Kiss Ernő

  Tehetséggondozással nyert éves ösztöndíjat az Eötvös oktatója

  A Kulturális és Innovációs Minisztérium a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelővel együttműködésben pályázatot hirdetett tehetséggondozó pedagógusok, oktatók támogatására. A pályázat célja a magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, fizika, biológia, kémia, földrajz, informatika (digitális kultúra), vagy ének-zene szakos, a tehetséggondozásban részt vevő pedagógusok, oktatók megbecsülése, szakmai elismerése, a tehetséggondozás keretében végzett szakmai tevékenység ösztönzése ösztöndíj-támogatás formájában.

  Tehetséggondozással nyert éves ösztöndíjat az Eötvös oktatója

  A tanári ösztöndíj elnyeréséhez a szakmai munkához kapcsolódó pontrendszeren való megfelelés volt a feltétel. Itt olyan szempontok voltak fókuszban, mint például a versenyeredmények, emelt szinten érettségizettek száma, illetve pályaorientációs támogatás. Ezek alapján Horváth Ottó, a Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium oktatója eredményesen pályázott, és a régióban egyetlenként elnyerte a 2023/2024-es tanévre szóló ösztöndíjat. A szakember elsősorban az ÁSZÉV versenyen országos 4. helyet elérő diákjának eredményére alapozva pályázott, de mint elmondta, munkájában kiemelt szerepet kap a tananyagfejlesztés is. A szakirodalomra építve a legújabb angol nyelvű tananyagot szokta lokalizálni. Emellett tanórai kereteken kívül is foglalkozik tehetséggondozással, emelt szinten több diákkal ért el szép érettségi eredményt. A diákokkal igyekszik a hardver fejlesztést is megismertetni, szintén iskolai kereteken kívül. Az oktató kiemelkedő szakmai évet zárt, hiszen az „Év informatika oktatója” cím mellett az „Év oktatója” címet is elnyerte, a Köbüki tehetséggondozó díj erre az éves munkára tette fel a koronát. Mint az oktató viccesen hozzátette, talán ideje lenne visszavonulnia, hiszen idén mindent elért már. Természetesen a valóság az, hogy még több megvalósítandó cél lebeg a szeme előtt, és korántsem tekinti befejezettnek a szakember az oktatói feladatai mellett működő tehetséggondozást és tananyagfejlesztést.

   

  Megosztás

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  A Centrum diákjait is díjazták

  A Centrum diákjait is díjazták

  Az Oktatási Hivatal Kaposvári Pedagógiai Oktató Központja június 4-én, a Táncsics Mihály Gimnáziumban tartotta a hagyományos díjátadó ünnepségét azoknak a diákok és felkészítő tanáraik részére, akik a Központ által szervezett tanulmányi versenyek vármegyei döntőjén dobogós helyezéseket értek el.

  2024. jún. 11.
  Tudást, értéket és esélyt adnak a fiataloknak

  Tudást, értéket és esélyt adnak a fiataloknak

  Kaposvár pedagógusait köszöntötte Szita Károly június 5-én, a Kaposvár Arénában. A polgármester szerint továbbra is az a legfőbb cél az iskolákban, hogy gyermekeink tudást és értékeket, s a legjobb esélyeket kapják meg a sikeres élethez.

  2024. jún. 6.
  KSZC
  Nagyatádon is köszöntötték a pedagógusokat

  Nagyatádon is köszöntötték a pedagógusokat

  Június első vasárnapja pedagógusnap. A nagyatádi kulturális központban ünnepi műsorral tisztelegtek a város pedagógusai előtt. A műsort követően Weimann Gáborné, a Kaposvári Szakképzési Centrum főigazgatója köszöntötte a nagyatádi pedagógusokat, aki beszédében kiemelte: jó érzéssel érkezik Nagyatádra, hisz a város minden évben figyel arra, hogy megünnepelje pedagógusait.

  2024. jún. 6.
  KSZC


  KIMIKK
  Digitális Közösségi AlkotóműhelyFestoKaposvári VizsgaközpontMagyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal: NSZFHSomogyi Kereskedelmi és IparkamaraVIDEOTON Elektro-PLAST Kft
  Széchenyi 2020

   • SZC logo fehér
   • Kaposvári Szakképzési Centrum

    7400 Kaposvár, Fő utca 65.

   • Telefon: +36 (70) 400 2554

    E-mail: info@kszc.hu

    OM azonosító: 203027

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001287/2015


   2024Kaposvári Szakképzési Centrum