Ugrás a fő tartalomra

7400 Kaposvár, Fő utca 65.


+36 (70) 400 2554

Széchenyi 2020

Hírek


2024. szept. 18.
KSZC

    Szakmai együttműködés a Kaposvári Szakképzési Centrum és a Maróti Akadémia között

    A munkaerőpiaci elvárásoknak megfelelő oktatást célozza az az együttműködés, amely elkezdődött a két intézmény között. Weimann Gáborné, a Kaposvári Szakképzési Centrum főigazgatója és Kard János főigazgató-helyettes szeptember 16-án látogattak el az Akadémia budapesti központjába, hogy tájékozódjanak a járműtechnikai digitális tananyagokról, a műszaki tanárok folyamatos szakmai továbbképzési lehetőségéről továbbá a gépjárműtechnikai oktatásban használatos legmodernebb taneszközökről.

    Szakmai együttműködés a Kaposvári Szakképzési Centrum és a Maróti Akadémia között

    A látogatás célja az volt, hogy a nappali és felnőttképzésbe integrálják azokat a  legújabb oktatástechnológiai megoldásokat, amelyek növelik a szakmai oktatás színvonalát  és támogatják, hogy végzett diákjaik megfeleljenek a munkaerőpiaci elvárásoknak.

    A látogatás alkalmával bemutatott innovatív tananyagok és oktatástechnológiai megoldások jelentős előrelépést jelenthetnek a járműtechnikai oktatás területén, hiszen a járműiparban lezajló folyamatos technológiai fejlődéssel lépést kell tartania az oktatásnak is.

    A Kaposvári Szakképzési Centrum stratégiai célkitűzései között szerepel a gépjármű-mechatronikai oktatás korszerűsítése, ennek részeként várhatóan a digitális tananyag még ebben a tanévben bevezetésre kerül.

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    5200 diákkal indult a tanév a KSZC-nél

    5200 diákkal indult a tanév a KSZC-nél

    Ma már minden szakma hiányszakma, a fiatalok nagyon jó esélyekkel indulnak a munkaerőpiacon, ha műszaki, informatikai, építőipari, faipari vagy turizmus-vendéglátás területen szereznek képesítést. Egyúttal az egyetemek is szívesen fogadják a technikumból érkező hallgatókat, ha mérnöki diplomát kívánnak szerezni – hangzott el a Kapos TV Hatszemközt című műsorában, ahol Weimann Gábornéval, a Kaposvári Szakképzési Centrum főigazgatójával Répás Orsolya beszélgetett.

    2024. szept. 18.
    KSZC
    Magyar Zita: Kopogtatott az igény, a szakképzés pedig ajtót nyitott

    Magyar Zita: Kopogtatott az igény, a szakképzés pedig ajtót nyitott

    A technikumok méltó kihívói lettek a gimnáziumoknak, lezárulhat a korszak, amikor a 4-es, 5-ös tanulók mindenképpen a gimnáziumokban szeretnének továbbtanulni. A pozitív tendencia megmutatkozik egyrészt a jelentkezők számában, másrészt a kompetenciamérések eredményében is. A technikumok érettségi mellett szakmát adnak, és egyre többek számára vonzó, hogy immár a technikumból is kikövezett út vezethet az egyetemi padsorokba. Minderről Magyar Zita, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke beszélt a Szakmaverzumnak adott interjújában. Ebből a beszélgetésből szemezgetünk.

    2024. szept. 12.
    Szakmaverzum/ Kaszás Gábor
    Több száz diák utazik Görögországba

    Több száz diák utazik Görögországba

    Idén ősszel is szerezhetnek szakmai tapasztalatot az Erasmus programnak köszönhetően a Kaposvári Szakképzési Centrum (KSZC) diákjai és oktatói. Szeptember és október folyamán négy turnusban mintegy 350 tanuló és 120 tanár utazhat Görögországba, öt vagy tíz napos időszakra.

    2024. szept. 10.
    Varga Katalin


    KIMIKK
    Digitális Közösségi AlkotóműhelyFestoKaposvári VizsgaközpontMagyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal: NSZFHSomogyi Kereskedelmi és IparkamaraVIDEOTON Elektro-PLAST Kft
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Kaposvári Szakképzési Centrum

        7400 Kaposvár, Fő utca 65.

      • Telefon: +36 (70) 400 2554

        E-mail: info@kszc.hu

        OM azonosító: 203027

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001287/2015


      2024Kaposvári Szakképzési Centrum