Hírek
Ágazati Szakmai Versenyt rendezett a ZIEHL-ABEGG
Első alkalommal rendezték meg a gépészet és elektronika-elektrotechnika ágazati alapvizsga mintájára a ZIEHL-ABEGG Ágazati Szakmai Versenyt, április 16-án.

A megmérettetésen hat iskola huszonegy kilencedikes diákja vett részt, akik a tanév végén ágazati alapvizsgát fognak tenni ezen a területen.
A verseny írásbeli és gyakorlati részből állt, amik a gépészeti és villamosipari alapképzésre épültek.
Az összesítésben a következő eredmények születtek:
I. helyezett: Czinderi Szabolcs - Zalaegerszegi SzC Keszthelyi Asbóth Sándor Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
II. helyezett: Tik András Vilmos - Zalaegerszegi SzC Keszthelyi Asbóth Sándor Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
III. helyezett: Horváth Marcell - Siófoki SZC Bacsák György Technikum és Szakképző Iskola
A Siófoki és Kaposvári Szakképzési Centrumok által felajánlott különdíjakat az alábbi versenyzők kapták:
A két legjobb írásbeli feladat:
- Czinderi Szabolcs - Zalaegerszegi SzC Keszthelyi Asbóth Sándor Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
- László Róbert - Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium
Legjobb villamos gyakorlati feladat: Horváth Marcell - Siófoki SZC Bacsák György Technikum és Szakképző Iskola
Legjobb fémipari gyakorlat: Göncz Kevin Roland - Kaposvári SZC Nagyatádi Szakképző Iskola
Gratulálunk minden résztvevőnek! Mindenkinek sok sikert kívánunk az ágazati alapvizsgához!
KAPCSOLÓDÓ HÍREK
Országos verseny helyszíne volt Kadarkút
A rugalmas tanulási utakba bekapcsolódott tanulók számára rendeztek országos tanulmányi versenyt április 15-én, a Kaposvári SZC Jálics Ernő Szakképző Iskolában.
Varga Katalin

Az építőiparban is a motiváció és a rátermettség visz előre
Elsősorban a belső motiváció dönti el, hogy a tanulóból milyen szakember válik – véli Hideg Zsigmond Bence, aki édesapjával együtt közel tíz éve oktat festő, mázoló, tapétázókat és szárazépítőket.
Varga Katalin
Nemzetközi ízkavalkád a Széchenyi konyhájában
Az osztrák, a horvát és a magyar konyha jellegzetes ízeit is megkóstolhatták az Alpok-Adria projekt zárórendezvényén a résztvevők.
KSZC