Ugrás a fő tartalomra

7400 Kaposvár, Fő utca 65.


+36 (70) 400 2554

Széchenyi 2020

Hírek


2024. júl. 19.
Varga Katalin

    Megújulnak az iskolák a szünidő alatt

    Közel 82 millió forint értékben valósulnak meg fejlesztések a Kaposvári Szakképzési Centrum (KSZC) intézményeiben, a források jelentős részét a Kulturális és Innovációs Minisztérium felnőttképzési alapja biztosítja. A munkák már júliusban megkezdődtek és a tervek szerint tanévkezdésre befejeződnek.

    Megújulnak az iskolák a szünidő alatt

    A KSZC legnagyobb iskolájában, az Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégiumban mintegy 41 millió forintos felújítás valósul meg. A Virág utcai tanműhelyben korszerűsítik a fűtőrendszert, emellett két tanterem újítanak fel és festenek újra. A Pázmány Péter utcai parkolóban cserélik a csatornafedeleket. Az iskola és a kollégium épülettét összekötő épületrészen pedig 42 nyílászárót cserélnek ki.

    A Lamping József Technikum és Szakképző Iskola két tantermében az évtizedek alatt elkorhadt parkettát felszedik, az aljzatot szigetelik és laminált padlóval látják el. A beruházás mintegy 4, 2 millió forintból valósul meg.

    A Széchenyi István Technikum és Szakképző Iskolában mintegy 7 millió forint értékű fejlesztés valósul meg, amelyből karbantartást végeznek az elektromos hálózat egy részén, a belső informatikai hálózaton, és mintegy 900 négyzetméteren festik újra a tantermeket.

    A Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikumban a vizesblokkok újulnak meg és épületgépészeti javítások valósulnak meg, 8,6 millió forintból.

    A kadarkúti Jálics Ernő Szakképző Iskola és Szakiskola főépületben, a lépcsőház lépcsőfokait javítják ki és látják el új burkolattal, több mint 2 millió forintból.

    A tabi Rudnay Gyula Szakképző Iskola és Kollégium a műhelyében a villamos rendszert javítják, közel 3,3 millió forintból.

    A Barcsi Szakképző Iskola tantermei 320 négyzetméteren új járóburkolatot kapnak, amelyre 3,5 millió forintot fordíthat a Centrum.

    A Dráva Völgye Technikum és Gimnázium tantermeit és folyosóit 1460 négyzetméteren festik újra. Emellett az iskolát a kollégiummal illetve a laborépülettel összekötő folyosó külső faburkolatát is javítják. Összesen 4,2 millió forintos fejlesztés valósul itt meg.

    A Nagyatádi Ady Endre Technikum és Gimnázium tükörtermében a padozatot javítják, a meglévő sportparkettát pedig részben cserélik, máshol lámpatesteket cserélnek, összesen 4,3 millió forintból.

    A Nagyatádi Szakképző Iskolában több, mint 300 négyzetméteren csiszolják újra a parkettát, amelyre 3,3 millió forintot fordíthat a Centrum.

    Mindezeken felül a közeljövőben elindulnak a 21. századi szakképző intézményfejlesztési program keretében megvalósuló építési munkálatok, amelyek elsősorban az Eötvöst, emellett a Lampingot érintik, a két intézményben összesen 6,076 milliárd forintból valósulnak meg fejlesztések. Az építési munkálatok miatt őszre kiürítik a Gépész Pázmány Péter utcai épületét.

     

    GALÉRIA

    Megújulnak az iskolák a szünidő alatt

    IMG20240717101226.jpg
    20240712_103837.jpg
    Könyvtár-kész.jpg

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Pályaorientációs nap a Taszári Fésűs Éva Általános Iskolában

    Pályaorientációs nap a Taszári Fésűs Éva Általános Iskolában

    2024. október 11-én a Taszári Fésűs Éva Általános Iskola pályaorientációs napot szervezett a diákok részére.

    2024. okt. 15.
    Battyányi Norbert
    Az időben elkezdett és hatékony pályaorientáció megalapozza a pályaválasztást

    Az időben elkezdett és hatékony pályaorientáció megalapozza a pályaválasztást

    A pályaorientáció szerepéről, annak fontosságáról és a szakképzésben rejlő lehetőségekről tartottak szakmai konferenciát Kaposváron, október 10-én, az oktatásban résztvevők közreműködésével. Jelen voltak többek között a szakképző intézmények, az általános iskolák, a fenntartók, a kamara és a pedagógiai központ szakemberei is.

    2024. okt. 11.
    Varga Katalin
    Az Eötvös diákjai szervizelték a KÖTÉL Egyesület terepjáróját

    Az Eötvös diákjai szervizelték a KÖTÉL Egyesület terepjáróját

    Az árvízi védekezés fokozottan igénybe veszi a gépjárműveket is. A Somogy és Baranya vármegyében található hivatásos tűzoltóságok és önkéntes életmentő egyesületek járműveit rendszeresen szervizelik a Kaposvári Közlekedési Zrt. műhelyében, ahol a Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum közel negyven diákja tölti gyakorlatát.

    2024. okt. 9.
    Varga Kata


    KIMIKK
    Digitális Közösségi AlkotóműhelyFestoKaposvári VizsgaközpontMagyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal: NSZFHSomogyi Kereskedelmi és IparkamaraVIDEOTON Elektro-PLAST Kft
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Kaposvári Szakképzési Centrum

        7400 Kaposvár, Fő utca 65.

      • Telefon: +36 (70) 400 2554

        E-mail: info@kszc.hu

        OM azonosító: 203027

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001287/2015


      2024Kaposvári Szakképzési Centrum