Ugrás a fő tartalomra

7400 Kaposvár, Fő utca 65.


+36 (70) 400 2554

Széchenyi 2020

Hírek


2024. szept. 5.
Varga Katalin

    Ma még nem késő

    Szeptember 5-ig lehet jelentkezni az idei őszi érettségikre. A Kaposvári Szakképzési Centrum két intézményében - a Kaposvári SZC Széchenyi István Technikum és Szakképző Iskolában és a Kaposvári SZC Nagyatádi Ady Endre Technikum és Gimnáziumban - lehet érettségi vizsgát tenni október-november folyamán.

    Ma még nem késő

    Szeptember 5-ig mindazoknak el kell juttatni a vizsgát szervező intézményekhez jelentkezési lapjukat, akik rendes, előrehozott, szintemelő, pótló, javító, ismétlő vagy kiegészítő érettségi vizsgát tennének.

    Tavaly ősszel a Centrum intézményeiben mintegy 130 középszintű és 40 emelt szintű érettségi vizsgát bonyolítottak le. A legtöbben a Nagyatádi Ady Endre Technikum és Gimnáziumban vizsgáztak, ahol sokan választották angolból az előrehozott emelt szintű vizsgát.

    Ha valaki javító vizsgát tesz ebben az időszakban, akkor a korábbi eredményétől függetlenül minden vizsgarészt meg kell ismételnie, tehát az írásbelit és a szóbelit is. A vizsgázók dönthetnek úgy is, hogy megváltoztatják a vizsga szintjét, tehát ha emelt szinten nem sikerült, próbálkozhatnak középszinten is.  

    Azok, akik lecsúsznak a határidőről, a jelentkezést fogadó intézménybe igazolási kérelmet nyújthatnak be a jelentkezési határidő utolsó napjától számított nyolc napon belül.

    Az érettségi vizsgára történő jelentkezés az e célra szolgáló jelentkezési lappal történik, amelyet az érettségi jelentkezést fogadó intézménybe kell benyújtani. Középiskolában, szakképző intézményben történő jelentkezés esetén a jelentkezési lapot a középiskola, szakképző intézmény biztosítja a tanulók számára.

    Azok, akik semmilyen középiskolával nem állnak jogviszonyban, a vármegyei kormányhivatalokban jelentkezhetnek , ügyfélkapus azonosítást követően az Érettségi Elektronikus Jelentkezési Lap programmal, az Oktatási Hivatal oldaláról letölthető jelentkezési lappal, postai úton tértivevényes küldeményben, e-papír szolgáltatással vagy személyesen.

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Magyar Zita: Kopogtatott az igény, a szakképzés pedig ajtót nyitott

    Magyar Zita: Kopogtatott az igény, a szakképzés pedig ajtót nyitott

    A technikumok méltó kihívói lettek a gimnáziumoknak, lezárulhat a korszak, amikor a 4-es, 5-ös tanulók mindenképpen a gimnáziumokban szeretnének továbbtanulni. A pozitív tendencia megmutatkozik egyrészt a jelentkezők számában, másrészt a kompetenciamérések eredményében is. A technikumok érettségi mellett szakmát adnak, és egyre többek számára vonzó, hogy immár a technikumból is kikövezett út vezethet az egyetemi padsorokba. Minderről Magyar Zita, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke beszélt a Szakmaverzumnak adott interjújában. Ebből a beszélgetésből szemezgetünk.

    2024. szept. 12.
    Szakmaverzum/ Kaszás Gábor
    Több száz diák utazik Görögországba

    Több száz diák utazik Görögországba

    Idén ősszel is szerezhetnek szakmai tapasztalatot az Erasmus programnak köszönhetően a Kaposvári Szakképzési Centrum (KSZC) diákjai és oktatói. Szeptember és október folyamán négy turnusban mintegy 350 tanuló és 120 tanár utazhat Görögországba, öt vagy tíz napos időszakra.

    2024. szept. 10.
    Varga Katalin
    Állami kitüntetést vehetett át az Eötvös oktatója

    Állami kitüntetést vehetett át az Eötvös oktatója

    Az Augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából Miniszter Elismerő Oklevélben részesült Kolozsiné Keresztes Éva. A Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium oktatója szeptember 3-án vehette át a rangos elismerést a Kulturális és Innovációs Minisztériumban, dr. Varga-Bajusz Veronika államtitkártól és Pölöskei Gáborné helyettes államtitkártól.

    2024. szept. 6.
    KSZC


    KIMIKK
    Digitális Közösségi AlkotóműhelyFestoKaposvári VizsgaközpontMagyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal: NSZFHSomogyi Kereskedelmi és IparkamaraVIDEOTON Elektro-PLAST Kft
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Kaposvári Szakképzési Centrum

        7400 Kaposvár, Fő utca 65.

      • Telefon: +36 (70) 400 2554

        E-mail: info@kszc.hu

        OM azonosító: 203027

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001287/2015


      2024Kaposvári Szakképzési Centrum