Ugrás a fő tartalomra

7400 Kaposvár, Fő utca 65.


+36 (70) 400 2554

Széchenyi 2020

Hírek


2024. júl. 16.
Varga Katalin

    Kihasználta az ingyenes képzések adta lehetőséget?

    Tudta, hogy a megújult szakképzési rendszerben két szakma és egy szakképesítés megszerzése ingyenes? Érdemes tehát kihasználni ezt a lehetőséget mindazoknak, akik munka, egyetemi tanulmányok mellett, vagy érettségi után szeretnék bővíteni ismereteiket. A Kaposvári Szakképzési Centrum tíz intézményében 41 szakma és 11 szakképesítés közül választhatnak a felnőttképzésben továbbtanulók.

    Kihasználta az ingyenes képzések adta lehetőséget?

    A 25 év feletti beiratkozók szakmai oktatása kizárólag felnőttképzési jogviszonyban történik, amelynek előnye, hogy az oktatás rugalmasan szervezhető, és általában nem nappali rendszerű. A képzési idő lerövidíthető, a korábbi tanulmányok, a megszerzett tudás és tapasztalat beszámításával.

    Felnőttképzés keretében technikumi képzésekre az érettségivel rendelkezők jelentkezhetnek, míg a szakképző iskolai képzések esetében ez nem feltétel. A kétéves képzések több esetben intenzív formában, egy év alatt kerülnek lebonyolításra. A szakmai képzések körében jelennek meg a programkövetelmények alapján induló rövidebb, tanfolyamszerű képzések, amelyek nem szakmát, csak – bizonyos munkafolyamatok elvégzésére felkészítő – szakképesítést adnak. Ilyen jellegű képzések a 2024/2025-ös tanévben a Széchenyi István Technikumban, a Rudnay Gyula Szakképző Iskola és Kollégiumban, a Nagyatádi Ady Endre Technikum és Gimnáziumban és a Nagyatádi Szakképző Iskolában indulnak.

    A felnőttképzések jellemzően a tanév elején rajtolnak, de néhány iskola szervez keresztféléves képzéseket is.

    A Centrum két iskolájában – Kaposváron és Nagyatádon - indul érettségire felkészítő két éves esti képzés, azok számára, akik szakképzésben szerzett középfokú végzettséggel és szakképzettséggel vagy szakképesítéssel rendelkeznek.

    Azok, akik azon gondolkoznak, hogy bekapcsolódnának az ingyenes felnőttképzésbe, érdemes most megnézni a technikumok és szakképző iskolák kínálatát. A Kaposvári Szakképzési Centrum intézményeinek felnőttképzési kínálatáról itt tájékozódhatnak. Bővebb felvilágosítást jellemzően az iskolák tudnak adni, de a Kaposvári Szakképzési Centrumot is várja az érdeklődőket (info@kszc.hu).

     

     

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Ma még nem késő

    Ma még nem késő

    Szeptember 5-ig lehet jelentkezni az idei őszi érettségikre. A Kaposvári Szakképzési Centrum két intézményében - a Kaposvári SZC Széchenyi István Technikum és Szakképző Iskolában és a Kaposvári SZC Nagyatádi Ady Endre Technikum és Gimnáziumban - lehet érettségi vizsgát tenni október-november folyamán.

    2024. szept. 5.
    Varga Katalin
    Az előzetes hallgatói jogviszony a technikumi diákok továbbtanulását segíti

    Az előzetes hallgatói jogviszony a technikumi diákok továbbtanulását segíti

    A 2023/2024-es tanévtől lehetősége van az egyetemeknek előzetes hallgatói jogviszonyt kötni a technikumok jól teljesítő 13. évfolyamos diákjaival. A Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium két diákja sikeresen élt ezzel a lehetőséggel, és szeptembertől a győri Széchenyi István Egyetemen kezdik meg tanulmányaikat.

    2024. szept. 4.
    Varga Katalin
    Elismerték a KSZC munkatársait

    Elismerték a KSZC munkatársait

    A pedagógusok, oktatók és a nevelésben dolgozók munkáját is elismerték szeptember elsején a Bárczi Gusztáv Módszertani Központban tartott kaposvári központi tanévnyitón. Az ünnepségen Kaposvár polgármestere köszöntőjében felhívta a figyelmet, hogy az értékrendi válsággal küzdő világban az egyik legfontosabb feladatunk az emberségünk megőrzése és a megmaradásunkat biztosító értékek megóvása.

    2024. szept. 3.
    KSZC


    KIMIKK
    Digitális Közösségi AlkotóműhelyFestoKaposvári VizsgaközpontMagyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal: NSZFHSomogyi Kereskedelmi és IparkamaraVIDEOTON Elektro-PLAST Kft
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Kaposvári Szakképzési Centrum

        7400 Kaposvár, Fő utca 65.

      • Telefon: +36 (70) 400 2554

        E-mail: info@kszc.hu

        OM azonosító: 203027

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001287/2015


      2024Kaposvári Szakképzési Centrum