Ugrás a fő tartalomra

7400 Kaposvár, Fő utca 65.


+36 (70) 400 2554

Széchenyi 2020

Hírek


2023. okt. 27.
Varga Katalin

    Fegyelmezett, felkészült fiatalokra van szükség

    A Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégiumban nagy hagyománya van a rendész képzésnek. 1996-ben indult el az első közbiztonsági osztály, amelyet később modernizáltak. A jelenlegi 9. évfolyamos rendész technikus tanulók október 27-én tettek fogadalmat.

    Fegyelmezett, felkészült fiatalokra van szükség

    2020 óta tovább bővültek a diákok lehetőségei, az oktatás részévé vált a rendőrségi munka egyes területeinek testközelből történő megismerése, egyre nagyobb hangsúly helyeződött az önvédelmi, erőnléti területre is. Ezzel egyidőben új formaruhát is bevezettek, amely tükrözi azt is, hogy mely intézményben tanulnak a rendész hallgatók.

    - A középiskolai tanulmányitok jó alapot adnak ahhoz, hogy hazánk iránt elkötelezett, azért tenni akaró, tudásában és fizikai képességeiben felkészült, számos hasznos és korszerű ismerettel rendelkező fiatalokká váljatok – intézte szavait a fiatal rendész hallgatókhoz Takács Szilvia. - Az Eötvös Rendészet név kötelez, legyetek büszkék arra, hogy ezt az iskolát képviselitek. Most még egy hosszú út elején vagytok, mely úton a felsőbb évesek már előttetek járnak. Közülük sokan kiemelkedő tanulmányi eredményükkel öregbítették iskolánk hírnevét, értek el kiemelkedő eredményeket. Bízom benne, ti is ezt az utat fogjátok járni a következő években – zárta beszédét a technikum igazgatója.

    „Mi, rendőrök nem habozhatunk, nincs időnk elmélkedni” – hangsúlyozta Molnár Gábor dandártábornok. Somogy vármegye rendőr-főkapitánya hozzátette: ha késlekedünk, emberi életekben keletkezik kár, ha nem jó döntést hozunk, akkor az egyén szabadsága sérül. Ahhoz, hogy ezt megtegyük fegyelmezett, felkészült és felelősen gondolkodó fiatalokra van szükségünk. Olyan mindennapi hősökre, akik az életük árán is megvédik polgártársaikat – fogalmazott a dandártábornok, emlékeztetve a közelmúltban szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőrökre Baumann Péterre és Kónya Gáborra.  

    További képekért kattintson ide!

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Megkezdődtek a ballagások

    Megkezdődtek a ballagások

    A Kaposvári Szakképzési Centrum intézményeiben május 3-án megkezdődtek a ballagások, idén 31 osztály, 555 diákja mond búcsút iskolájának. Többségük három éves szakképző iskolai tanulmányait fejezi be, emellett vannak érettségiző osztályok is.

    2024. máj. 3.
    Varga Katalin
    Ötven év a szakképzésért

    Ötven év a szakképzésért

    Több, mint száz vendég ünnepelte közösen a Kaposvári SZC Barcsi Szakképző Iskola fennállásának 50. évfordulóját, április 26-án. A jubileum alkalmából emléktáblát is avattak, amit a jelenlevők aláírásukkal láttak el.

    2024. máj. 2.
    KSZC
    A fenntartható fejlődés felé lépdeltek a diákok

    A fenntartható fejlődés felé lépdeltek a diákok

    A levegőről és élővilágáról, a körkörös gazdálkodásról, a tudatos fogyasztásról és a hulladékgazdálkodásról is tanulhattak a Kaposvári Szakképzési Centrum intézményeinek növendékei az április utolsó hetében megrendezett fenntarthatósági témahéten. A Centrum több intézménye is csatlakozott a programhoz, a diákok osztályfőnöki és testnevelés órák, előadások, kirándulások és versenyek során ismerkedhettek meg közelebbről a fenntarthatósággal.

    2024. ápr. 30.
    Varga Katalin


    KIMIKK
    Digitális Közösségi AlkotóműhelyFestoKaposvári VizsgaközpontMagyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal: NSZFHSomogyi Kereskedelmi és IparkamaraVIDEOTON Elektro-PLAST Kft
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Kaposvári Szakképzési Centrum

        7400 Kaposvár, Fő utca 65.

      • Telefon: +36 (70) 400 2554

        E-mail: info@kszc.hu

        OM azonosító: 203027

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001287/2015


      2024Kaposvári Szakképzési Centrum