Ugrás a fő tartalomra

7400 Kaposvár, Fő utca 65.


+36 (70) 400 2554

Széchenyi 2020

Hírek


2024. júl. 12.
Varga Katalin

    Elkészült a jövő városa

    A jövő városát álmodták meg azok a diákok, akik részt vettek a Kaposvári Szakképzési Centrum által szerveztett ingyenes Digitális Alkotótáborban július 8. és 12. között. A résztvevő gyerekek grafikai programokkal, 3D nyomtatással és a lézervágással is megismerkedtek.

    Elkészült a jövő városa

    A fiatalok különböző korosztályt képviselnek, van aki most fejezte be a negyedik osztályt, és olyan is aki nyolcadikba megy. – Azt tapasztaltam, hogy nagyon kreatívak a gyerekek. Volt aki piramis alakú iskolaépületeket álmodott, más mágneses nyomvonalon közlekedő vonatokat, lábon álló modern üvegházat, de készültek nyalóka alakú fák is. Először felosztottuk a különböző területeket, mindegyiknek megvolt a maga felelőse, kineveztük a polgármestert és a minisztereket is – mondta Weimann Richárd, DKA műhelymester.

    A gyerekek egy hétre mezőgazdasági, oktatási, közlekedési, építési, biztonsági és egészségügyi miniszterek lehettek, és ezen területeken tervezhették meg a jövő városát. A megvalósításhoz az Inkscape és a 3D Tinkercard programokat használták, a terveket 3D nyomtatással és lézervágással tették kézzelfoghatóvá.

    Azt, hogy a gyerekek mennyire élvezték az itt töltött időt, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy ebben a csoportban is voltak olyanok, akik a korábbi programokon is részt vettek. Azok közül pedig, akik most cseppentek bele az DKA világába, már többen jelentkeztek az augusztusi táborokra.

    Még lehet regisztrálni az augusztus 21 – augusztus 23. és augusztus 26 – augusztus 30. közötti turnusra.

    Jelentkezés DKA tábor

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Állami kitüntetést vehetett át az Eötvös oktatója

    Állami kitüntetést vehetett át az Eötvös oktatója

    Az Augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából Miniszter Elismerő Oklevélben részesült Kolozsiné Keresztes Éva. A Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium oktatója szeptember 3-án vehette át a rangos elismerést a Kulturális és Innovációs Minisztériumban, dr. Varga-Bajusz Veronika államtitkártól és Pölöskei Gáborné helyettes államtitkártól.

    2024. szept. 6.
    KSZC
    Ma még nem késő

    Ma még nem késő

    Szeptember 5-ig lehet jelentkezni az idei őszi érettségikre. A Kaposvári Szakképzési Centrum két intézményében - a Kaposvári SZC Széchenyi István Technikum és Szakképző Iskolában és a Kaposvári SZC Nagyatádi Ady Endre Technikum és Gimnáziumban - lehet érettségi vizsgát tenni október-november folyamán.

    2024. szept. 5.
    Varga Katalin
    Az előzetes hallgatói jogviszony a technikumi diákok továbbtanulását segíti

    Az előzetes hallgatói jogviszony a technikumi diákok továbbtanulását segíti

    A 2023/2024-es tanévtől lehetősége van az egyetemeknek előzetes hallgatói jogviszonyt kötni a technikumok jól teljesítő 13. évfolyamos diákjaival. A Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium két diákja sikeresen élt ezzel a lehetőséggel, és szeptembertől a győri Széchenyi István Egyetemen kezdik meg tanulmányaikat.

    2024. szept. 4.
    Varga Katalin


    KIMIKK
    Digitális Közösségi AlkotóműhelyFestoKaposvári VizsgaközpontMagyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal: NSZFHSomogyi Kereskedelmi és IparkamaraVIDEOTON Elektro-PLAST Kft
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Kaposvári Szakképzési Centrum

        7400 Kaposvár, Fő utca 65.

      • Telefon: +36 (70) 400 2554

        E-mail: info@kszc.hu

        OM azonosító: 203027

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001287/2015


      2024Kaposvári Szakképzési Centrum