Ugrás a fő tartalomra

7400 Kaposvár, Fő utca 65.


+36 (70) 400 2554

Széchenyi 2020

Hírek


2024. ápr. 16.
KSZC

    Légy a szakmád mestere! kiállítás az Eötvösben

    A szakképzés tehetséges somogyi diákjai mutatkoznak be a XII. Légy a szakmád mestere! kiállításon, amely április 15-én nyitotta meg kapuit a Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium aulájában. A Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács Egyesülettel közösen szervezett kiállításon 50 diák vesz részt mesterművével, akiknek 29 felkészítő tanár nyújtott támogatást.

    Légy a szakmád mestere! kiállítás az Eötvösben

    Örömünkre szolgált, hogy több duális partneri együttműködéssel zajló projekt is megvalósult, illetve, hogy a kiállításon bemutatkozik a Digitális Közösségi Alkotóműhely is – mondta Takács Szilvia az Eötvös igazgatója.

    A kiállításra három formában készültek el a pályamunkák. Egyrészt írásbeli tervekkel, rajzokkal, fényképekkel, fotósorozatokkal a szakmai munkáról. Másrészt saját szakmai produktumok, kész termékek és azokból álló bemutató anyag készítésével. Harmadrészt szakmai versenyeken való részvétellel és az elért eredmények bemutatásával.

    Az idei évben a mesterjelölt diákok bemutatkozó videót is készítettek, amelyben megmutatták szakmájuk szépségét, egyúttal eredményeiket is.

    A megnyitó ünnepségen a résztvevőket Weimann Gáborné, a Kaposvári Szakképzési Centrum főigazgatója, Huszti Gábor, a Somogy Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Borhi Zsombor, Kaposvár alpolgármestere és Sárdi Péter a Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács Egyesület elnöke köszöntötte.

    Az ünnepségen több tehetséges tanuló is bemutatta produkcióját.

    A megnyitó legfontosabb pillanatát az elismerések átadása jelentette. A színpadra hívott mesterjelöltek és oktatóik az elismerő oklevélen túl, köszönhetően a támogatóknak, jutalomban is részesültek.

    Gratulálunk minden díjazott tanulónak és felkészítő tanárnak! További munkájukhoz sok sikert kívánunk!

    A kiállítás április 18-ig látogatható, ahova szeretettel várják az általános iskolásokat, érdeklődőket!

    További képekért kattintson ide!

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Megkezdődtek a ballagások

    Megkezdődtek a ballagások

    A Kaposvári Szakképzési Centrum intézményeiben május 3-án megkezdődtek a ballagások, idén 31 osztály, 555 diákja mond búcsút iskolájának. Többségük három éves szakképző iskolai tanulmányait fejezi be, emellett vannak érettségiző osztályok is.

    2024. máj. 3.
    Varga Katalin
    Ötven év a szakképzésért

    Ötven év a szakképzésért

    Több, mint száz vendég ünnepelte közösen a Kaposvári SZC Barcsi Szakképző Iskola fennállásának 50. évfordulóját, április 26-án. A jubileum alkalmából emléktáblát is avattak, amit a jelenlevők aláírásukkal láttak el.

    2024. máj. 2.
    KSZC
    A fenntartható fejlődés felé lépdeltek a diákok

    A fenntartható fejlődés felé lépdeltek a diákok

    A levegőről és élővilágáról, a körkörös gazdálkodásról, a tudatos fogyasztásról és a hulladékgazdálkodásról is tanulhattak a Kaposvári Szakképzési Centrum intézményeinek növendékei az április utolsó hetében megrendezett fenntarthatósági témahéten. A Centrum több intézménye is csatlakozott a programhoz, a diákok osztályfőnöki és testnevelés órák, előadások, kirándulások és versenyek során ismerkedhettek meg közelebbről a fenntarthatósággal.

    2024. ápr. 30.
    Varga Katalin


    KIMIKK
    Digitális Közösségi AlkotóműhelyFestoKaposvári VizsgaközpontMagyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal: NSZFHSomogyi Kereskedelmi és IparkamaraVIDEOTON Elektro-PLAST Kft
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Kaposvári Szakképzési Centrum

        7400 Kaposvár, Fő utca 65.

      • Telefon: +36 (70) 400 2554

        E-mail: info@kszc.hu

        OM azonosító: 203027

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001287/2015


      2024Kaposvári Szakképzési Centrum