Ugrás a fő tartalomra

7400 Kaposvár, Fő utca 65.


+36 (70) 400 2554

Széchenyi 2020

Hírek


2024. ápr. 8.
Varga Katalin

    Három nap lehet módosítani a jelentkezések sorrendjén

    A középfokú felvételi eljárásban április 8-10. között van lehetőség a jelentkezések módosítására a KIFIR rendszerben. Ezekben a napokban a tanulóknak lehetőségük nyílik arra, hogy a felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai vagy egyéb információ alapján eredeti továbbtanulási szándékukat módosítsák. Ilyenkor módosító tanulói adatlapot kell előállítaniuk.

    Három nap lehet módosítani a jelentkezések sorrendjén

    A módosítás során a tanulmányi területek eredetileg beírt sorrendje megváltoztatható, de tanulmányi terület nem törölhető. Emellett új tanulmányi terület felvétele is lehetséges, ám csak olyan középfokú iskolában, amely a tanulói adatlapon már korábban is szerepelt, és csak az érintett középfokú iskola erre kijelölt képviselőjével történt előzetes egyeztetés alapján. Az egyeztetés tényét az intézménynek az eredetileg benyújtott jelentkezési lapon fel kell tüntetnie. Új iskolát nem lehet a módosító tanulói adatlapon megjelölni.

    A módosító tanulói adatlapot elektronikus formában kell beküldeni, ezzel a korábban beküldött adatlap érvényét veszti.

    Az általános iskolák 8. évfolyamos tanulói esetén a módosító tanulói adatlapokat is az általános iskola készíti el. Az általános iskoláknak a módosító tanulói adatlapokat a KIFIR rendszerben kell előállítaniuk.

    Azoknak az egyéni jelentkezőknek, akik a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program egyéni jelentkezők számára készített felületén állították elő a tanulói adatlapot, a módosító tanulói adatlapot is ezen a felületen kell előállítaniuk.

    A módosítás kizárólag azzal a bejelentkezéssel − ügyfélkapu használatával vagy nem ügyfélkapus belépéssel − hajtható végre a programban, amellyel a tanuló számára a felvételi jelentkezési dokumentumokat (tanulói adatlapot, jelentkezési lapokat) eredetileg előállították.

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Ötven év a szakképzésért

    Ötven év a szakképzésért

    Több, mint száz vendég ünnepelte közösen a Kaposvári SZC Barcsi Szakképző Iskola fennállásának 50. évfordulóját, április 26-án. A jubileum alkalmából emléktáblát is avattak, amit a jelenlevők aláírásukkal láttak el.

    2024. máj. 2.
    KSZC
    A fenntartható fejlődés felé lépdeltek a diákok

    A fenntartható fejlődés felé lépdeltek a diákok

    A levegőről és élővilágáról, a körkörös gazdálkodásról, a tudatos fogyasztásról és a hulladékgazdálkodásról is tanulhattak a Kaposvári Szakképzési Centrum intézményeinek növendékei az április utolsó hetében megrendezett fenntarthatósági témahéten. A Centrum több intézménye is csatlakozott a programhoz, a diákok osztályfőnöki és testnevelés órák, előadások, kirándulások és versenyek során ismerkedhettek meg közelebbről a fenntarthatósággal.

    2024. ápr. 30.
    Varga Katalin
    Szakmája ifjú sztárja lett a Lamping diákja

    Szakmája ifjú sztárja lett a Lamping diákja

    Már egészen fiatalon, általános iskolásként besegített édesapjának, így sajátította el a központifűtés szerelés alapjait. Haris Máté Dominik a Kaposvári SZC Lamping József Technikum és Szakképző Iskola diákja megnyerte a Szakma Sztár Fesztivál budapesti döntőjét a központifűtés és gázhálózat szerelő tanulók között. A fiú így nyugodtan készülhet a ballagásra, a szakmai vizsgát már teljesítette.

    2024. ápr. 30.
    Varga Katalin


    KIMIKK
    Digitális Közösségi AlkotóműhelyFestoKaposvári VizsgaközpontMagyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal: NSZFHSomogyi Kereskedelmi és IparkamaraVIDEOTON Elektro-PLAST Kft
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Kaposvári Szakképzési Centrum

        7400 Kaposvár, Fő utca 65.

      • Telefon: +36 (70) 400 2554

        E-mail: info@kszc.hu

        OM azonosító: 203027

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001287/2015


      2024Kaposvári Szakképzési Centrum