Ugrás a fő tartalomra

7400 Kaposvár, Fő utca 65.


+36 (70) 400 2554

Széchenyi 2020

Hírek


2024. szept. 24.
KSZC

    A diákok pénzügyi kultúrájának fejlesztése a cél

    A Kaposvári Szakképzési Centrum iskoláiban tanuló fiatalok jövőtudatos gondolkodásának, pénzügyi kultúrájának és pénzkezelési ismereteinek fejlesztése az elsődleges célja annak az együttműködési megállapodásnak, amelyet a KSZC kötött az és OTP Fáy András Alapítvánnyal, szeptember 24-én. A dokumentumot Csejtei Ildikó, az Alapítvány ügyvezetője, Weimann Gáborné a KSZC főigazgatója és Tallián Zsolt kancellári jogkörben eljáró gazdasági vezetője írták alá Kaposváron.

    A diákok pénzügyi kultúrájának fejlesztése a cél

    Az OTP Fáy András Alapítvány elsősorban a fiatalok jövőtudatos gondolkodásának előmozdítását, ezen belül kiemelten a pénzügyi kompetenciáiknak a fejlesztését célzó programokat szervez. Emellett céljaik között szerepel az általános- és középiskolás korosztály gazdasági ismereteinek bővítése, a karriertervezés, a pályaorientáció és a fenntarthatóság. Mindezt jelenléti tréningeken és digitális platformokon keresztül teszik elérhetővé a diákok számára. Az Alapítvány által kifejlesztett tananyagok tesztelésében a Centrum diákjai is közreműködnek. Ezen kívül a megállapodás lehetőséget teremt közös szakmai valamint tudásmegosztó szakmai fórumok szervezése is.

    Néhány évvel ezelőtt nem gondoltuk volna, hogy a szakképzési centrumokkal ennyire gyümölcsöző lesz az együttműködés. Az egyetemekkel már korábban is kapcsolatban álltunk, a Kaposvári a harmadik szakképzési centrum, amellyel megállapodást kötünk, és ezzel Somogy vármegye is felkerül a térképünkre – hangoztatta Csejtei Ildikó az aláírás előtt. Az Alapítvány ügyvezetője emlékeztetett, hogy a szervezetet harminc éve alapította az OTP, elsődleges céljuk a pénzügyi edukáció előmozdítása az általános és középiskolás korosztályban. A diákok részt vehetnek személyesen is a programokban, de az utóbbi években mind nagyobb szerepet kapott az online jelenlét. Várhatóan az idén eléri az 50 ezret a programba bevont fiatalok száma.

    Elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy duális képzőhelyet találjunk a nálunk tanuló diákok számára, azonban a Gazdálkodás-menedzsment ágazatban ez komoly kihívást jelent – mondta Weimann Gáborné. A KSZC főigazgatója emiatt kereste meg az OTP a kaposvári fiókigazgatót, Pétert Dánielt aki készséges volt, hiszen az egyetemistákkal már jól működik a hasonló kapcsolat. Áthidaló megoldásként az Alapítvánnyal való együttműködést ajánlotta, amely a duális képzés előszobája lehet.

    Weimann Gáborné végül hozzátette azt is: bízunk abban, hogy a most induló együttműködés hatására más pénzintézetek is elgondolkodnak a hasonló lehetőségeken.

    Megosztás

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Kátai: jöjjenek velünk az úton, váljanak katonává!

    Kátai: jöjjenek velünk az úton, váljanak katonává!

    Huszonöt 9. évfolyamos Eötvös-kadétot avattak fel szeptember 25-én, az Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégiumban. A rendezvényen átadták a felsőbb évfolyamokba járó, kiemelkedő tanulmányi teljesítményt nyújtó növendékek számára az arany és az ezüst állományjelzőket is.

    2024. szept. 26.
    Varga Katalin
    Már lehet pályázni az Apáczai Ösztöndíjprogramra

    Már lehet pályázni az Apáczai Ösztöndíjprogramra

    Október 6-ig lehet pályázni az Apáczai Ösztöndíjprogramra, amelyben akár havi 34 ezer forintos támogatást kaphatnak a hátrányos helyzetű, jó tanulmányi eredményű szakképzési tanulók, 7-19 hónapon keresztül. A 6,2 milliárd forint keretösszegű program az anyagi ösztönzés mellett - mentorok bevonásával - tehetséggondozó támogatást is biztosít a fiatalok számára.

    2024. szept. 25.
    Varga Katalin
    Kiválóan versenyeztek a Noszlopy pénzmesterei

    Kiválóan versenyeztek a Noszlopy pénzmesterei

    Komoly sikereket értek el a Kaposvári SZC Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikum diákjai a Pénzmesterek 2024-es versenyén. Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége az idén hatodszor rendezte meg az ország egyik legnépszerűbb, középiskolásoknak szóló pénzügyi versenyét, mintegy 2,5 millió forint összdíjazással. A számos kategóriában díjazott diákok és felkészítő tanárok a Pénzügyminisztériumban vehették át a nyereményeket és az elismerő okleveleket, szeptember 20-án.

    2024. szept. 24.
    KSZC


    KIMIKK
    Digitális Közösségi AlkotóműhelyFestoKaposvári VizsgaközpontMagyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal: NSZFHSomogyi Kereskedelmi és IparkamaraVIDEOTON Elektro-PLAST Kft
    Széchenyi 2020

      • SZC logo fehér
      • Kaposvári Szakképzési Centrum

        7400 Kaposvár, Fő utca 65.

      • Telefon: +36 (70) 400 2554

        E-mail: info@kszc.hu

        OM azonosító: 203027

        Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001287/2015


      2024Kaposvári Szakképzési Centrum